Atlétikai vb: Tizenhat magyar versenyző indul Londonban

2017. július 29. 14:28 | behir.hu

Tizenhat magyar atléta indul a pénteken kezdődő londoni világbajnokságon. Három csabai atléta lehet ott az idei év legrangosabb viadalán. Márton Anita fő száma a súlylökés mellett diszkoszvetésben is dobókörbe lép, Kovács Barbara 20 kilométeres gyaloglásban, dr. Baji Balázs pedig 110 gáton bizonyíthat.

A Magyar Atlétikai Szövetség honlapjának szombati közlése szerint 2003 óta nem volt példa ekkora létszámú csapatra, pedig akkor még kevésbé voltak szigorúak a kijutási feltételek.

- A legutóbbi öt világbajnokságon 2007-ben és 2009-ben 11-11, 2011-ben és 2013-ban 12-12, 2015-ben 13 atléta indulhatott - olvasható a beszámolóban, melyből kiderül, a létszám növekedésének oka, hogy a legjobbak mellett az új generáció első képviselői is odaértek a felnőttek világbajnokságára, a csapatból ugyanis öten még utánpótlás korúak.

A lista érdekessége, hogy a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője, a súlylökésben olimpiai bronzérmes Márton Anita fő száma után diszkoszvetésben is dobókörbe lép ezúttal. Mellette a csabai egyesületet az Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres olimpikon gátfutó dr. Baji Balázs és a szintén riói résztvevő Kovács Barbara képviseli. Először fordul elő, hogy két magyar atléta indulhat 100 méteres gátfutásban.

A londoni atlétikai világbajnokságra utazó magyar csapat:

Baji Balázs (110 m gát), Gyurátz Réka (kalapács), Gyürkés Viktória (3000 m akadály), Halász Bence (kalapács), Helebrandt Máté (50 km gyaloglás), Kerekes Gréta (100 m gát), Kovács Barbara (20 km gyaloglás), Kozák Luca (100 m gát), Kővágó Zoltán (diszkosz), Krizsán Xénia (hétpróba), Madarász Viktória (20 km gyaloglás), Márton Anita (súly, diszkosz), Pars Krisztián (kalapács), Récsei Rita (20 km gyaloglás), Rivasz-Tóth Norbert (gerely), Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróba).

 

Forrás: MTI

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL