Atlétika: Márton Anita győzelemmel mutatkozott be a nyíregyházi fedettpályán

2022. január 25. 12:28 | behir.hu

Vasárnap egy hét után ismét nyílt versenyt rendeztek a nyíregyházi fedett pályán. Márton Anita, a Békéscsabai Atlétikai Club súlylökője első helyen végzett kedvenc számában.

Az olimpiai bronzérmes versenyző 16.09 métert elérve nyerte meg a női súlylökést, a Szegedi VSE színeiben induló és 15,77 méteres eredményt elérő Veiland Violetta előtt - írja a hazai szövetség hivatalos oldala. A szintén békéscsabai, ifjúsági korú versenyző, Baukó Petra 10,88 méterrel a 9. helyen zárt.

Mellettük a csabai színeket Steigerwald Ernő képviselte, a sprinter a ferencvárosi Máté Tamás (21,27) mögött, 22,27 másodperces idővel a második helyen ért célba 200 méteres síkfutásban, ahol népes, negyven versenyzőt felvonultató mezőny állt rajthoz.

Szintén először állt rajthoz az új idényben egy másik tokiói olimpikon, Kozák Luca, aki ezúttal nem gáton, hanem síkon futott Nyíregyházán. A DSC-SI atlétája Csóti Jusztina mögött a második lett, a fináléban 7.56-tal célba érve.

Legközelebb február 12-én és 13-án rendeznek Nyíregyházán MASZ Nyílt Fedettpályás Versenyt, majd február utolsó hétvégéjén következik az 50. Fedettpályás Magyar Bajnokság.

 

További programok »

Sport

MEVZA-kupa: A bronzéremért játszanak vasárnap a csabaiak

A csabaiak fiatal csapattal vágtak neki a MEVZA-kupa maribori négyes döntőjének. Március 2-án az elődöntőben – akárcsak tavaly – a horvát Mladost Zagreb fogadta a viharsarkiakat. Ezúttal viszont nem oda-visszavágós párharcban lehetett kivívni a fináléba jutást, hanem egyetlen mérkőzésen.
2024. március 2. 18:15
FEL