Atlétika: Baji Balázs győzött Düsseldorfban

Baji Balázs 7.64 másodperces eredménnyel megnyerte a férfi 60 méteres gátfutást a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fedett pályás sorozatának keddi, düsseldorfi állomásán.

A 110 gát tavalyi világbajnoki bronzérmese a rajtot jól kapta el, az első két gáton azonban kisebb hibákat követett el, fél távnál másfél méteres hátrányban volt, de ezután remekül futott, és a célba már elsőként ért be.

– Kis megfázással küzdöttem múlt héten, amiatt ki kellett hagynom pár napot, de szerencsére hamar kilábaltam belőle, a hét végére rendeztem a soraimat – Jól éreztem magam, jó formában vagyok, ez a verseny pedig hibátlan, zseniális a hangulat. Maga a futás kicsit nehézkesen indult, nem úgy kaptam lábra, ahogy szerettem volna, de annak ellenére, hogy a hatvanméteres táv nagyon rövid, tudtam rendezni a technikámat. Aminek nagyon-nagyon örülök, mert többedszer versenyeztem már itt, de először nyertem, ami nagy vágyam volt.”– fogalmazott a 2017-es év itthoni legjobb férfi sportolója nem sokkal a célba érkezés után.

A márciusi, birminghami fedett pályás világbajnokságra készülő, Békéscsabáról a Budapesti Honvédba igazoló magyar futó másfél héttel ezelőtt Berlinben 7.61 másodperccel második volt.

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

 

Megosztás:

Címke: , , ,