Átadták a Jópálya Diáknaptárt a Dobozi Általános Iskolában

2023. szeptember 6. 16:25 | Csiffáry Zsuzsanna

Fali, pályaorientációs diáknaptárt készít a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a nyolcadikosoknak. A továbbtanulás előtt álló diákoknak ez egy kiemelkedően fontos év lesz ez, mert már szeptemberben el kell gondolkodniuk azon, hogy merre tanulnak tovább. A döntést segíti az új formátumú kiadvány, immár a Dobozi Általános Iskola nyolcadikosai is ebből a naptárból tájékozódhatnak.

A Dobozi Általános Iskola nyolcadikosok termében adták át hivatalos keretek között az idei év Jópálya Diáknaptárt. Váradi Edit, az intézmény igazgatóhelyettese vette át ezt a kibővített kalendáriumot Mészárosné Szabó Annától, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetőjétől, a jelenlévő végzős osztály és a sajtó képviselői előtt. 

A szakképzési vezető, mint ahogyan azt már korábban is említette, hangsúlyozta, hogy minden évben egyre nagyobb az érdeklődés a szakmák iránt, ebből adódóan egyre többen jelentkeznek a szakképzésekre. Hozzátette: bár csak most kezdődött el a tanév, de érdemes minél hamarabb dönteni a továbbtanulásról. Beszédében hangsúlyozta, hogy időben kell készülni, érdemes kikérni a szülők, valamint a barátok véleményét is. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/ Behir.hu

 

Futakiné Debreczeni Ilona, a nyolcadikosok osztályfőnöke elmondta: pedagógus társaival együtt örül a kiadványnak, amely pontosan meghatározza az időpontokat, felsorolja azt, hogy mikor, milyen teendője van egy osztályfőnöknek vagy a tanulóknak. 

Kárnyáczki Lili nyolcadik osztályos tanuló megosztotta velünk, hogy kedvenc tantárgyai közé tartozik a magyar irodalom és az angol nyelv. Mint fogalmazott, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégiumban szeretné folytatni a tanulmányait. Hozzátette: jövőjét tolmácsként képzeli el, mert úgy gondolja, hogy a mai világban a nyelvismeret és a helyes kommunikáció nélkülözhetetlen. 

A naptárak elkészítését a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta.

Galéria

További programok »

Gazdaság

Digitalizálódnak a szakmák és ezzel jól járhat a társadalom

Hogyan alakítja át a digitalizáció a tudományok és a szakmák jövőjét? – ezen elmélkedtek „A technológia lehetőségei - az EMBER az új világban” című konferencián, amely a közigazgatás, a gazdaság, az oktatás, a biológia, az orvostudomány és a jogtudomány szaktekintélyeit szólaltatta meg. Az alkalmon különböző tudományágak és intézmények szakértői egy platformon vázolták jövőképüket a technológiai fejlődés perspektívájában, a békéscsabai Gál Ferenc Egyetem előadótermében.
17:35
FEL