Átadták a Lőkösháza térségében elfogott határsértőket a román hatóságnak

2017. november 17. 14:21 | behir

A hat külföldi illegálisan lépte át az államhatárt Békés megyében – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hat határsértőt fogtak el a rendőrök november 16-án, 12 óra 30 perc körül Békés megyében, Lőkösháza térségében. A Romániából illegálisan érkezett külföldiek afgán és szír állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk.

 

 

A hatályos visszafogadási egyezmény alapján november 16-án, csütörtökön 21 órakor a magyar rendőrök valamennyiüket átadták a román hatóság képviselőinek.

 

További programok »

Itthon

A fiatalok 70 százalékának nehezen megy az elköltözés a szülői házból

Elköltözni a családtól nagy lépés mindenkinek. Az SOS Gyermekfalvak felmérésében arra volt kíváncsi, hogy a fiatalok milyen segítséget kapnak családjuktól az önálló életkezdéshez. Az anonim, online kérdőívet közel hatszáz olyan felnőtt töltötte ki, aki az elmúlt 10 évben költözött el a családjától.
14:18
FEL