Átadták a Lőkösháza térségében elfogott határsértőket a román hatóságnak

2017. november 17. 14:21 | behir

A hat külföldi illegálisan lépte át az államhatárt Békés megyében – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hat határsértőt fogtak el a rendőrök november 16-án, 12 óra 30 perc körül Békés megyében, Lőkösháza térségében. A Romániából illegálisan érkezett külföldiek afgán és szír állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk.

 

 

A hatályos visszafogadási egyezmény alapján november 16-án, csütörtökön 21 órakor a magyar rendőrök valamennyiüket átadták a román hatóság képviselőinek.

 

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
15:12
FEL