Átadták a Körösvölgyi Állatpark legújabb fejlesztéseit - galériával

2020. június 26. 11:14 | D. Nagy Bence

Csütörtökön Szarvason átadták a Körösvölgyi Állatpark legújabb fejlesztéseit. Az ünnepélyes átadón Nagy István agrárminiszter is jelent volt.

A Körös-Maros Nemzeti Park Szarvason található Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja nemrégiben új, európai uniós fejlesztésekkel bővült. "A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark komplex ökoturisztikai fejlesztése" elnevezésű projekt megnyitó eseményén beszédet mondott Nagy István agrárminiszter is.

– Azon kell dolgozonunk, hogy az ember és a természet között harmónia alakuljon ki. Ennek a harmóniának jó példája a Körösvölgyi Állatpark, ahol összeér a környezeti nevelési program, a kikapcsolódás és a természetvédelmi kötelezettségek teljesítése – mondta el az agrárminiszter.

 

dr. Nagy István agrárminiszter a kisfarkasokkal

 

A Széchenyi 2020 program (GINOP) részeként a nagy múltú, de sokáig elhanyagolt szarvasi állatpark több oldalról is megújult. 

– Elkészült az új főbejárat fogadó kapuja, a fogadóépület, az új parkolók, ahol elektromos és hibrid rendszerű gépjárművek töltésére adott a lehetőség, a sétautak és egy 250 négyzetméter alapterületú interaktív kiállítás is. A teljes beruházás több mint 330 millió forint európai uniós forrásból jött létre - emelte ki Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság vezetője.

A megnyitót követően Nagy István agrárminiszter Babák Mihály, Szarvas polgármestere, Tirják László igazgató és Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője társaságában körbejárta a Kárpát-medencében vadon élő állatfajokat is bemutató parkot.

– A park nemcsak Szarvas, de a térség és az ország szempontjából is kiemelten fontos területet jelent. A tavalyi év megyei turisztikai adatai 769 ezer vendégéjszakáról számoltak be, ennek közel egy negyede Szarvashoz köthető, az itteni attrakciók tehát egyaránt vonzzák a belföldi és külföldi turistákat is – hangsúlyozta Dankó Béla országgyűlési képviselő.

 

Galéria

További programok »

FEL