Átadták a felújított Csemeteház bölcsődét

2019. február 7. 14:08 | behir

A 252 millió forintból felújított épületet kibővítették és multifunkcionális közösségi térrel, valamint számos új szobával látták el. A február 6-i átadón Kovács József országgyűlési képviselő, Görgényi Ernő polgármester, Kónya István alpolgármester és Torma Béla önkormányzati képviselő mondott beszédet.

 Torma Béla önkormányzati képviselő kiemelte, hogy az önkormányzat nemcsak a legkisebbekkel foglalkozik, hanem az idősebb generációkkal is. Az elmúlt évek fejlesztései közt említette a törökzugi beruházásokat, a „Lila” iskola felújítását, a szabadtéri fitneszparkokat és az útfelújításokat – írja a Gyulai Hírlap.

Az elmúlt években számtalan elismerésben részesült az önkormányzat, többek között családbarát és idősbarát címeket kapott – vett át a szót Kónya István alpolgármester. Kiemelte, hogy a fejlesztés előkészítésekor olyan lépést kellett megtenniük, amely egy számukra fontos közösséget érintett, ugyanis a beruházás részeként kialakított új fejlesztőszoba helyén működöt évekig a 9. számú idősek klubja, más néven a Törökzugi Nyugdíjas Klub.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte: családbarát önkormányzatként a dolgozó gyulai szülőket szeretnék segíteni korszerű nevelési, oktatási intézmények biztosításával. Mindehhez hosszú út vezetett, amely során kemény politikai harcokat kellett folytatni annak érdekében, hogy a város számára a szükséges pályázati támogatásokat megszerezzék. Kiemelte, hogy 2018 a gyulai köznevelési rendszer legjobb évei közé tartozott, hiszen folytatódtak az óvoda- és iskolafelújítások, valamint a szociális és egészségügyi intézmények korszerűsítései. A Csemeteház felújítását összesen 252 millió forintból valósították meg, amelyhez 6,7 millió forint önerőt biztosított az önkormányzat.

Görgényi Ernő elmondta: a bölcsőde régi épületét felújították, valamint megnövelték az alapterületet. A beruházás eredményeként fedett, multifunkcionális tér, sószoba, fejlesztőszoba, foglalkoztató és orvosi szoba, valamint egy elkülönítő létesült. Az épületegyüttes közlekedési rendszerét ésszerűsítették, sor került a hőtechnikai és gépészeti felújításra, az épített berendezések és burkolatok cseréjére, illetve a csapadékvíz elleni védelem biztosítására. Az épületet akadálymentesítették, és kilenc új parkolót létesítettek a helyszínen.

Egy társadalomban nagyon fontos a stabilitás – jelentette ki Kovács József országgyűlési képviselő. Mint mondta, a stabil gazdálkodás ugyanolyan fontos az ország életében is, mint a városéban, így az ország kormánya ugyanerre törekszik 2010 óta. Hangsúlyozta, hogy a társadalomban az is egy fontos fokmérő, hogy hogyan viszonyul a kiszolgáltatott rétegekhez: a gyermekekhez, az idősekhez, valamint a fogyatékossággal élőkhöz. – Úgy gondolom, hogy Gyula városa mindegyik területen kiváló minősítést kapna, de folyton akad teendő. 

 

 

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

FEL