Arról rajzoltak a gyerekek, hogy milyen egy modern város

2020. október 26. 18:26 | Horváth Szabolcs

Napenergia, szélerőművek, környezettudatosság és energia megtakarítás – többek közt ezeket ábrázolták egyedi megközelítésből azok a gyerekek, akik részt vettek a SMART GRID rajzversenyen. Békéscsaba önkormányzata a Modern Városok Program innovatív fejlesztésekhez kapcsolódó részébe így vonta be a gyerekeket.

Békéscsaba városa olyan pályázatokban vesz részt – ilyen például a Modern Városok Program -, amelyek innovatív megoldásokat tartalmaznak. Ezekben a legfontosabb a környezettudatosság, a környezetvédelem és az energia hatékonyság. A SMART GRID programhoz tartozó rajzpályázat központi témája most a nap volt.

Sódar Anita, Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője elmondta, hogy olyan pályaműveket vártak a pályázatra, amelyeknek a központi eleme a nap, annak kapcsolata az energiával, illetve a megújuló energiaforrások, de szóltak alkotások a klíma- és környezetvédelemről, valamint a Föld megóvásáról is. Alsó és felső tagozatos álalános iskolásoknak hirdették meg a versenyt, amelyre összesen 73 pályamű érkezett be

A hangsúly az egyediségen és a kreativitáson volt. A SMART GRID projekthez kapcsolódóan jövőre új pályázatot ír ki a városfejlesztési kft.

Galéria

 

FEL