Aránytalanul magas kamattal számoltak

Százezer forint kölcsönért hárommilliót kért vissza a házaspár.

A rendőrség vádemelést javasol egy házaspár ellen, akik a megalapozott gyanú szerint Orosházán többeknek adtak kölcsön pénzt úgy, hogy aránytalanul magas összeget követeltek vissza.

Az Orosházi Rendőrkapitányság uzsora-bűncselekmény bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy orosházi házaspár ellen. A 47 éves N. János és felesége a nyomozás adatai szerint az elmúlt években három férfinak és három nőnek adtak kölcsön pénzt úgy, hogy aránytalanul magas összeget követeltek vissza.

Az egyik sértett például a 2009-ben keletkezett 40 ezer forintos tartozása fejében 2015-ig 770 ezer forintot fizetett vissza a gyanúsítottaknak. Egy nő és élettársa pedig a 2011-ben kölcsönkért 100 ezer forintért közel 3 millió forintot adott a házaspárnak. A kölcsönök törlesztése miatt a sértettek és családtagjaik nehéz helyzetbe kerültek, nélkülözni kényszerültek. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak rendszeresen fenyegették adósaikat és volt, akit bántalmaztak is. Egy férfit többször arra kényszerítettek, hogy a házuknál munkát végezzen, de aránytalanul alacsony összeget vagy semmit nem fizettek neki ezért.

Az Orosházi Rendőrkapitányság az előzetes letartóztatásban lévő N. János és felesége ellen uzsora-bűncselekmény bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést. A rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben elrendelt nyomozást április 11-én lezárta és a büntetőeljárás iratait továbbította az Orosházi Járási Ügyészségre. 

Forrás: Police.hu

Megosztás:

Címke: , ,