Aranyérmeket hozott az országos versenyről a katasztrófavédelem megyei csapata

2021. szeptember 27. 13:21 | behir

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezésében rendezték meg szeptember 23-án az idei év első pontszerző bajnokságát, az OKF Országos Atlétika Bajnokságot.

A versenynek immáron tizenegyedik alkalommal Kaposvár adott helyszínt, ahol tizenkilenc csapat csaknem kétszázötven versenyzője várta, hogy eldördüljön a startpisztoly. A rendezvényt Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, örömét fejezve ki, hogy Kaposvár igazi sportünnepnek adhat újra otthont. A Kaposvár Aréna Sportközpontban az ország legjobbjai az elmúlt évekhez hasonlóan a már jól ismert versenyszámokban mérhették össze erejüket:  100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban. Az atlétikai versenyszámok az indulók részéről komoly erőfeszítést és kitartást igényeltek, ezekből a mai napon sem volt hiány. Valamennyi versenyző derekasan küzdött minden egyes másodpercért és minden egyes centiméterért, hogy értékes pontokkal térhessen haza.

A sport rendezvényen Békés megyét nyolcan képviselték. A különböző versenyszámokban, valamint csoportokban sikerült négy aranyérmet is elhoznunk. 

Szabó Tünde tűzoltó hadnagy 100 méteres síkfutásban és távolugrásban; Szebegyinszki Richárd tűzoltó őrmester súlylökésben; Komáromi Richárd tűzoltóőrmester pedig  400 méteres síkfutásban érdemelt aranyérmet.

Ambrus József tűzoltó hadnagy csapatvezető kiemelte, hogy külön dicséretet érdemel a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába újonnan felszerelt tűzoltók lelkesedése és helytállása, akik bebizonyították, hogy jó döntés volt a szervezetbe és csapatba való felvételük, mivel egyenruhában és sportfelszerelésben egyaránt jól helytálnak!

fotó: Békés MKI

Forrás: Katasztrófavédelem

További programok »

FEL