Amit még a Google sem tud Csabáról, de a bringás, igen!

2023. május 27. 20:12 | Such Tamás

A hétvégi Háromváros Kerékpáros Fesztivál egyik csabai kisérőprogramja, az Ismered Békéscsabát? címre keresztelt, szombat délutáni kerékpáros túraverseny volt. A nevezők a Szent István térről indultak és a Szent István térre érkeztek.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület és Csabagyöngye Kulturális Központ közös rendezvénye elősorban a családoknak szólt.

 

Ismered Békéscsabát? címrű kerékpáros túraverseny – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Ki tud többet Békéscsabáról? – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

 

– Eredendően arra gondoltunk, hogy akik – például a kisebbek – nem tudják a Háromváros körtúra összesen 50 kilométeres távolságát letekerni, azok hadd karikázzanak egy kisebb szakaszt a csabai belvárosban – mondta Kotroczó Henrietta.

A Békéscsabai Tourinform Iroda vezetője hozzáfűzte, egy kifejezetten gazdag, 12 helyi nevezetességet érintő, 6,5 kilométeres útvonalat állítottak össze. A versenyhez egy 12 kérdéses feladatlap is dukált.

 

Galéria

 

– Direkt olyan kérdéseket tettünk fel – folytatta –, amit még a Google sem tud, és ezért muszáj megállni minden állomáson. Többek között kíváncsiak voltunk arra, hogy „Hány nagykapuja van a tűzoltóságnak?”. (No hány? Hat.) Csak az nyerhet, aki minden feladatot helyesen old meg, a hibátlan megfejtők közül pedig a leggyorsabb formáció a befutó.  

A Háromváros Kerékpáros Fesztivál csabai etapjához egy másik kisérőprogram is kapcsolódott. Még pedig egy időszakos, egyedi építésű, retro és veterán bringakiállítás az egyik néhai Szent István téri üzletben. A tárlat kurátora Solymosi Attila, a város egyik első számú bringere volt.

 

Solymosi Attila és BMZ első cajglija – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Solymosi Attila és BMZ első cajglija – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

További programok »

Gyula

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
2023. szeptember 26. 18:20
FEL