Amikor kiadták az elfogatóparancsot, már a békéscsabai fogdában ült a feleséggyilkos migráns

2016. szeptember 7. 14:06 | Mikóczy Erika

A Belgrádba tartó gyorsvonatról szállították le Kelebiánál múlt csütörtökön a rendőrök azt a menekülő afgán bevándorlót, aki előző nap Németországban megfojtotta a feleségét - adja hírül a hirado.hu. Amikor a német rendőrség kiadta ellene az európai elfogatóparancsot, a férfi már két napja a békéscsabai rendőrségi fogdában ült.

A gyilkosság a Szászország tartományban lévő Hoyerswerda város egyik munkásszállóján történt, augusztus 30-án.

A nyomozás eddigi adatai szerint a 32 éves afgán férfi veszekedett a feleségével, majd fojtogatni kezdte, amit csak akkor hagyott abba, amikor a nő holtan esett össze.

A gyilkosság után magához vette négy kiskorú gyermekét és elmenekült a helyszínről.

Ausztria felől érkeztek Magyarországra, hogy vonattal továbbutazzanak Belgrádba. Kelebiánál a rendőrök igazoltatták és mivel nem volt náluk semmilyen papír, leszállították őket a vonatról.

A hirado.hu információi szerint a férfi személyazonosságának ellenőrzése érdekében a Terrorelhárítási Központ felvette a kapcsolatot a Frontex Európai Határőrizeti Ügynökséggel, ahonnan jelezték, hogy a férfit már keresik a német rendőrök.

A Németországban kiadott elfogatóparancs alapján a Fővárosi Törvényszék hétfőn elrendelte a férfi átadási letartóztatását.

Póta Péter, a törvényszék szóvivője a hirado.hu-nak azt mondta, mivel az afgán férfit a német rendőrség emberölés miatt gyanúsítottként akarja kihallgatni és az átadás egyéb törvényi feltételei is fennállnak, a bíróságnak nem volt mérlegelési joga.

A letartóztatásban lévő afgán férfit a német rendőrségnek szeptember 15-ig kell átvennie – tette hozzá a szóvivő. Négy kiskorú gyermekét a fóti gyermekvárosban helyezték el.

Forrás: hirado.hu

 

FEL