Amerikai válogatott játékossal erősít a BRSE

2019. július 25. 13:12 | behir

Ashley Evans augusztusban érkezik Békéscsabára.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület közösségi oldalán tette közzé, hogy új taggal erősíti a következő szezon keretét. Mint írják, a 24 éves, 185 centiméter magas Ashley Evans már az egyetemi bajnokságban is kiemelkedő játékosnak számított, a szakemberek nemzetközi szinten is fényes jövőt jósolnak neki.

A poszt szerint a szezon végéig szóló szerződést aláíró játékos egyik legfőbb célja, hogy olimpiai játékokon képviselje hazáját, azaz bekerüljön a világelitbe tartozó amerikai, nemzeti csapatba. A játékos tavaly már belekóstolt a légióskodásba, hiszen a spanyol Longrono együttesét spanyol bajnoki címig és kupagyőzelemig vezette. A játékos augusztus utolsó hetében érkezik Békéscsabára.

A klub azt ígéri, hogy jövő héten többek között a vezetőedző kilétét is felfedik. Az már korábban kiderült, hogy az olasz Antonio Ferrari statisztikusként, még a neves vajdasági szakember Karolj Ferenc erőnléti edzőként lesz tagja a szakmai stábnak. Eldőlt az is, hogy távozik Leiszt Máté, aki az elmúlt két esztendőben másodedzőként dolgozott Békéscsabán. A fiatal szakember vezetőedzői babérokra tör, s bár szóbeli egyezség volt a felek között a folytatásra, a klub nem gördít akadályt a távozása elé.

Szintén publikus, hogy az egyesület szeptember hónapban hazai rendezésű nemzetközi tornát tervez, ahol immár a végleges keret bemutatkozhat a csabai publikumnak.

További programok »

FEL