Állatok világnapja a kétegyházi iskolában

2021. október 14. 07:27 | behir

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szoros kapcsolatot tart az illetékességi területén működő oktatási és kulturális intézményekkel.

Ennek egyik példája, hogy a közelmúltban, az állatok világnapján, előadást és kreatív kézműves foglalkozást tartottak a Kétegyházi Román Nemzetiségi Általános Iskolában.

Az iskola felső tagozatos diákjai részére a települések belterületén, valamint a külterületeken élő állatokról tartottak előadást. Szó esett a haszonállatokról és a házi kedvencekről, a vadon élő állatok közül pedig elsősorban azokról, amelyek természetvédelmi oltalom alatt állnak. A gyerekek fontos ismereteket szerezhettek a városokban, falvakban élő gólyákról, fecskékről éppúgy, mint a szikes pusztákon élő piroslábú cankókról, nagy godákról. Beszéltek a téli madárvédelem jelentőségéről is. Ezzel kapcsolatban aláhúzták, hogy a madáretetés nem annyira a madarak védelmét, mint inkább azok megismerését szolgálja.

Az alsó tagozatos diákoknak a madáretetőkről és azok típusairól beszéltek, valamint arról, mi a különbség a madárodúk és az etetők között. Ezt követően a gyerekek által hozott pet palackokból „automata” madáretetőket készítettek. A tanulók így első kézből tapasztalhatták meg, hogyan lehet a hulladékokból hasznos tárgyakat készíteni. Az etetőket napraforgóval is feltöltötték, s a tanulók hazavitték, illetve néhányat az iskola udvarán helyeztek el.

A Kétegyházi Román Nemzetiségi Iskola és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság közötti kapcsolat következő állomása egy tájékoztató túra lesz a pedagógusok részére, melynek keretében megismerhetik Kétegyháza környékének természeti értékeit, s az így megszerzett információkat továbbadhatják majd diákjaiknak.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

Itthon

Aszalógépet és befőző automatákat adományoztak

A Korszerű gyermekétkeztetés és a helyi termelők közétkeztetési beszállítási lehetőségei címmel tartott sajtónyilvános eseményt a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.
13:38
FEL