Álláskeresési térkép segíti a koronavírus miatt állás nélkül maradtakat

2020. július 4. 18:13 | behir

Százezrek veszítették el állásukat Magyarországon a koronavírus miatt kialakult válsághelyzetben. Akivel ez megtörténik, azt nem csak anyagilag, de lelkileg is rendkívül megterheli a helyzet. Több százezer munkakereső helyzetén javíthat a Profession.hu és a Máltai Szeretetszolgálat új kezdeményezés – írja az állásközvetítő portál.

A vezető állásoldal szakértői nem nézhették tétlenül a kialakuló helyzetet: személyes ügyüknek érezték, hogy segítsenek ezekben a nehéz időkben. Legújabb kezdeményezésük, az álláskeresési térkép az állásukat vesztetteknek kíván hatékony, minden részletre kiterjedő segítséget nyújtani új pozíciójuk megtalálásában és elnyerésében. A sikeres álláskereséshez gyakran szükséges munkaerőpiaci mentorálás is, az új eszközt a Máltai Szeretetszolgálat szakemberei is bevetik majd a munkájukban. 

A tavaszi kijárási korlátozások idején felére esett az új meghirdetett állások száma, miközben több ezren kezdtek új munkát keresni a koronavírus hatásai miatt – derül ki a Profession.hu adataiból.

 

Egy összetettebb megoldásra volt szükség

 

Magyarország népszerű, több évtizede működő állásportáljaként első kézből értesültünk az elbocsátásokról, a munkavállalók és munkaadók egyaránt nehéz helyzetéről. A mélyponton az álláshirdetések száma 70-80 százalékos csökkenést mutatott a tavalyi év azonos időszakához képest. Válaszként először az egészségügyi és önkéntes munkákat hirdetők számára tettük ingyenessé a szolgáltatásunkat, majd Mentőöv néven külön szolgáltatást hoztunk létre azon álláskeresők részére, akik egyik napról a másikra vesztették el az állásukat – mondta Martis István, a Profession.hu ügyvezetője. 

Hozzátette: személyes ügynek tekintették, hogy mindenki számára segítsenek a neki leginkább legmegfelelőbb állás elnyerésében, ezért dolgozták ki az álláskeresési térképet, amely úgy segít összekapcsolni a megnövekedett keresletet a kínálattal, hogy közben lépésről-lépésre vezeti át a munkakeresőket a sikeres elhelyezkedéshez vezető állomásokon. Ez mindenki számára egy lelkileg is megterhelő időszak. Érezték, hogy a praktikus tudás átadása mellett erre a személyes síkra is figyelniük kell. Ezért segítenek az új eszköz egy dedikált verziójával a Máltai Szeretetszolgálat szakembereinek.

A teljes cikket ide kattintva olvashatják el.

 

Forrás: profession.hu

 

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL