Állami kitüntetés: Dr. Hegyi Tibor Pro Sanitate-díjat vehetett át

2021. október 26. 16:08 | behir.hu

A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul, a szeretetre, az odafigyelésre és egymás tiszteletére – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, egészségügyi szakmai díjak átadásán. Az eseményen Békés megyéből a csabai kórház intézeti főgyógyszerészének munkáját ismerték el az állami kitűntetéssel.

Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott: az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket – olvasható az állami hírügynökség tudósításában.

A miniszter kiemelte: a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen gazdag arisztokrataként - kastélyában kórházat kialakítva - ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, ők ezt a keresztényi tradíciót képviselik: emberségből mutattak példát.

 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az egészségügyi szakmai díjak átadóünnepségén a Pesti Vigadóban 2021. október 26-án. MTI/Balogh Zoltán

 

Pro Sanitate-díjban Békés megyéből dr. Hegyi Tibor, a Békés megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál tagķorházának intézeti vezető főgyógyszerésze részesült. A méltatásban elhangzott, hogy az elismerést az egészségügy területén nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységével érdemelte ki.

Dr. Hegyi Tibor diplomáját 2005-ben szerezte meg a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. 2008-ban gyógyszertár vezetés- üzemeltetés, 2010-ben gyógyszerész szakközgazdász másoddiplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetemen, majd 2020-ban kórházi-, klinikai szakvizsgát tett. 2005-ben az orosházi Csiki Patikában kezdett dolgozni, majd 2011-ben a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórházban vállalt munkát, ahol már 2 éve látja el osztályvezetői feladatait.

A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat Kásler Miklós miniszter és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára adta át.

 

Forrás: MTI; behir.hu

További programok »

FEL