Alkotnak a dolgozók

2016. július 15. 14:19 | Horváth Szabolcs

Még mindig látható az a kiállítás a Békés Megyei Kormányhivatal aulájában, ami az ott dolgozók munkáit, alkotásait tartalmazza. Az ötlet az egészségfejlesztéssel foglalkozó csoport fejéből pattant ki, akik úgy gondolták fontos lenne bemutatni a dolgozók kreatív, alkotó oldalát és utána ezeket a műalkotásokat a nagy közönség előtt is be lehetne mutatni.      

Hímzés, kötés, festés, gobelinkészítés: ez csak néhány alkotási forma, aminek a darabjai a kormányhivatal épületében megtalálhatóak. Ha valaki a napi munkavégzés után ilyen hobbiban merül el, akár a hétköznapokban is jobban tud teljesíteni, ötletesebb lesz és a probléma megoldásban is sokkal hatékonyabb.

Martonné Budai Erzsébet humánpolitikai referens emberekkel foglalkozik, folyamatosan problémákat old meg, éppen ezért kikapcsolódást jelent neki a kreativitás.

Kotroczóné Antal Teréz megyei vezető védőnő szalvétaképek készítésével kapcsolódik ki. Elárulta, azok a diákok ösztönözték az alkotásra, akik az egészségfejlesztés programban vettek részt és szintén készítettek valamit.

A kiállításon Dr. Gaálné Dr. Maráczi Gabriella is részt vett, egyrészt mint koordinátor, másrészt, mint alkotó. Nála még a környezettudatos újra hasznosítás is jelentkezik egy-egy elkészített dísztárgynál. Mint mondta azért is kapott helyet a kormányhivatal aulájában a kiállítás, hogy a művészi vénával bíró dolgozók is lássák a saját műveiket. A jövőben a kezdeményezést, újabbakkal kibővítve fogja tovább folytatni a kormányhivatal, hiszen miután látták a kiállítást a dolgozók még többen döntöttek úgy, hogy készítenek valamit, bemutatják majd a hobbijukat, azt, hogy szabadidejükben mivel is foglalkoznak otthon. 

FEL