Alacsony a két évnél fiatalabb autó aránya Magyarországon

2022. május 9. 18:50 | behir.hu

Harminc európai ország autóállományát vetették össze.

Összehasonlították harminc európai ország autóállományát. A Confused.com felmérésében az adatfelvétel kizárólag személygépkocsikra vonatkozik, az EU-s országok közül csak Bulgária és Szlovákia maradt ki a felmérésből, míg az EU-n kívülről az Egyesült Királyság, Svájc, Észak-Macedónia, Norvégia és Törökország került be. Az országokat két mutató alapján hasonlították össze, az egyik az új autók – pontosabban a két évnél fiatalabbak – aránya az összes személygépkocsihoz képest az országban, a másik pedig az ezer főre jutó újautó-regisztráció – írja az Autopro.hu.

Míg Litvánia az ezer főre jutó forgalomba helyezések listáján a harmadik két miniállam – Luxemburg és Liechtenstein – mögött, addig az új autók aránya mindössze 1,93 százalék az összállományhoz képest – ennél rosszabb mutatója egyetlen országnak sincs. Magyarországon ezer főre közel 19 (18,87) forgalomba helyezés jut, ezzel 25. a listán. 

A két évnél fiatalabb autók részaránya mindösszesen 5,29 százalék, ezzel a már említett Litvánia mellett Romániát, Lettországot, Lengyelországot, Ciprust és Észak-Macedóniát tudjuk megelőzni – azaz itt egyetlen helyezéssel előrébb vagyunk.

Forrás: VG

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL