Aki soha nem adja fel – Imre Géza Békéscsabán

2016. december 16. 17:16 | behir.hu

A békéscsabai Lencsési általános iskolába látogatott Imre Géza világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres olimpiai bronzérmes párbajtőröző. Az intézményben kiemelten foglalkoznak a tehetséggondozással, ennek megfelelően fontosnak tartják, hogy példaképeket állítsanak a tanulók elé.

Mintegy nyolcvan diák töltötte meg a Lencsési iskola egyik földszinti termét, ahol az augusztusi olimpiát két éremmel záró Imre Géza és edzője, Dancsházy-Nagy Tamás osztotta meg a tanulókkal a riói élményeket. A világklasszis vívó az elmúlt hetekben számos helyen megfordult, és mindenhol nagy szeretettel fogadták.

- Igyekszem egyrészt mesélni, hogy milyen volt, mert az olimpia és Brazília egy érdekes, távoli világ. Ugyanakkor szeretném bíztatni őket arra, hogy sportoljanak a tanulás mellett, mindkettőt nagyon fontosnak tartom. Nem feltétlenül azt mondom, hogy az élsportot válasszák, hanem csak azt, hogy mozogjanak, álljanak fel az iskola és a tanulás után – emelte ki kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó.

A Lencsési általános iskolában nagyon fontosnak tartják a tehetséggondozást, az intézmény diákjai számos sportágban, így a vívásban is remekelnek. Tusjak Adrián, az iskola diákja például az elmúlt hétvégén nyert országos versenyt és éppen a 41 éves vívó akasztotta a nyakába az érmet.

- Nagyon jó volt, jól éreztem magam. Ő a példaképem, mert soha nem adja fel, ezért nagy sportolónak tartom. Én is próbálok úgy küzdeni a versenyeken, hogy egy pillanatra sem adom fel, de sokszor nehezen sikerül – árulta el az ifjú tehetség.

A diákok nagy érdeklődéssel figyelték a beszámolót, majd kérdéseiket is feltehették a főszereplőknek.

- Míg vártunk rá, addig megnéztük videón a legutóbbi asszóját, amikor világbajnokságot nyert. Nagy élmény volt őt hallgatni, úgy gondoljuk, hogy ezek az élmények nagyon fontosak abból a szempontból, hogy egyrészt a sportot össze lehet egyeztetni a tanulással, mindkettőt lehet magas színvonalon űzni. Úgy gondoljuk fontos, hogy ilyen példákat mutassunk gyermekeinknek – hangsúlyozta Hrabovszki Mihály intézményvezető-helyettes.

A rendhagyó találkozó végén nagy tömeg vette körül a világklasszis vívót, aki számolatlanul osztotta az autogramokat a fiataloknak.
 

FEL