Akar vasárnap vásárolni? Néhány helyen már megteheti

Az Aldi, a Penny, és a Tesco április 17-tôl újra nyitva lesz vasárnap is.

Az Országgyűlés visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást a kormány javaslatára. A kabinet szerint a törvény megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben, és hasznosságáról az elért eredmények ellenére sem sikerült meggyőzniük az embereket.

A kormány döntése alapján mostantól nyitva lehetnek a boltok a hét utolsó napján is. Ennek a vendéglátósok szerint pozitív hozadéka lesz. Elmondásuk szerint komoly szintű forgalom kiesést hozott a zárva tartás.

– Eleinte úgy gondolom, hogy nem lesz nagyobb a forgalmunk, de aztán az emberek hozzá fognak ismételten szokni, hogy nyitva vannak a boltok és ezáltal reméljük, nagyon bízunk benne, hogy jönni fognak hozzánk is. Ezelőtt vasárnap egy-egy nagy bevásárláskor sokan beültek hozzánk egy kávéra, fagyira vagy éppen ebédelni. Számszerű adataink nincsenek, hogy mennyi lehet a kiesés tényleges mértéke, de megéreztük az biztos- mondta Vozár Péter felszolgáló

A belvárosi bevásárló központ életében is nagy változást hozott a boltzár. Az elmúlt egy évben visszaesett például a szórakoztató szektor bevétele, ami egy folyamatot generálva más vállalkozásoknak is gondot okozott. A kereskedők most azt várják, hogy a forgalom visszaáll a korábbi szintre és javul a gazdaság teljesítőképessége.

– A gazdasági élénkülés szinte mindenhol megfigyelhető emiatt pedig érezhető, hogy a kiskereskedelemben kialakult egy keresleti oldal. Ha ezt a keresleti oldalt ki tudjuk, úgy szolgálni, hogy az emberek nyugodt körülmények között biztonságosan és bármely nap tudnak vásárolni, akkor azt gondolom, hogy ez a forgalmakra nagyon erős hatással lesz- közölte Hrabovszki György a Csaba Center igazgatója.

Azt még pontosan nem lehet tudni, hogy az egy évvel ezelôtt vasárnap is nyitvatartó boltok mindegyike nyitva lesz- e újra, de a nagy áruházláncok már szinte a keddi döntést követôen az vasárnapi nyitásra készültek. Április 17-n már az Aldi, a Penny, a Tesco, és a Lidl néhány üzlete is újra nyitva lesz. S a Csaba Centerben is egyre több üzlet tart ismét nyitva vasárnap. Így várhatólag hamarosan újra megtelnek majd a vendéglátóhelyek és a boltok is vásárlókkal.

 

 

 

Megosztás: