Agrárminiszter: A gazdák mától igényelhetik az agrártámogatásokat

2021. április 7. 16:28 | behir

A pályázók 44 jogcímen juthatnak hozzá forrásokhoz.

 

– A gazdák mától nyújthatják be igényeiket az agrártámogatásokra a Magyar Államkincstár egységes kérelem kitöltési felületén – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter. Mint mondta, a termelők ebben az évben összesen 44 jogcímen keresztül részesülhetnek forrásokban.

A támogatások lehívásában az Agrárkamara is segítséget nyújt, erről a behir.hu-n már korábban olvashattak.

 – A közvetlen uniós és az átmeneti nemzeti támogatással összesen közel 490 milliárd forint áll a gazdák rendelkezésére. vidékfejlesztési jogcímek esetében pedig mintegy 100 milliárd forint igényelhet – emelte ki az agrárminiszter. 

Nagy István ismertette, hogy az egységes terület alapú támogatás és a zöldítés várható együttes fajlagos összege – hasonlóan az előző évekhez – az árfolyam függvényében 76-80 ezer forint körül alakulhat. 

A szankciómentes kérelmeket május 17-ig lehet beadni, ebben az újonnan indított Mobilgazda applikáció is segítséget nyújt a felhasználóknak.

Forrás: Facebook/Nagy István

 

Gazdaság

Tállai András: áprilisban is jár a katásoknak a kedvezmény

Márciusra és áprilisra sem kell megfizetni a katát mintegy 120 ezer vállalkozásnak. Az adómentesség 10 milliárd forintot hagy az április elejéig zárva tartó üzleteknél, szolgáltatóknál, a vendéglátásban, a turizmusban, a szabadidő ágazatban tevékenykedő kisvállalkozásoknál - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.
2021. április 14. 13:38
FEL