Afgán állampolgároknak vallották magukat, útlevelük sem volt

2021. március 4. 09:24 | behir

A gyulai közúti határátkelőhelyen a rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel két külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionban rejtőzködtek – olvastuk a Police.hu-n.

Elmondták, a Békés megyei rendőrök az elmúlt tizenkét órában két, az államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldit tartóztattak fel.

A gyulai közúti határátkelőhelyen tegnap 12 óra 30 perc körül a járműveket közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök egy belépésre jelentkezett teherautóban megbújva találtak két külföldi férfit.

A határsértők afgán állampolgároknak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat. Nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, így nem léphettek be Magyarország területére. A román hatóság eljárást indított ellenük.

 

További programok »

Gyula

Negyven év után búcsúzik a levéltártól Erdész Ádám, illetve…

Több, mint negyven év után nyugdíjba vonult Erdész Ádám, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltárának igazgatója. Jóllehet ezt nehéz elképzelni, hiszen ő a levéltár, vagy a levéltár ő maga. Bő két évtizedes ismeretségünkből kifolyólag tegeződünk.
2021. május 7. 11:13
FEL