Adventre hangoló új darab a Napsugár Bábszínházban

2023. november 24. 17:38 | Fajó Attila

Adventra hangoló bábdarabbal várja a gyermekeket, családokat a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A bábszínházban először bemutatott darab Wass Albert meséjének átirata Czumbil Emőke tollából, lelkéből.

A darab egy szegény ember és népes családjának karácsonyi ünnepekre való felkészülését vázolja fel a néző előtt. A megfeszített munka és a megélhetés nehézségeivel küszködő famíliának nehézkesen megy a szép és jó felfedezése világukban, hiszen legtöbbször a hiánnyal, a ninccsel és nélkülözéssel találkoznak. Ám találkoznak egy jóságos öreganyóval, majd egy "csodaszer" lesz segítségükre abban, hogy meglássák az Isten adta értéket, szépséget maguk körül és egymásban. 

– Még 2011-ben találtam rá erre a tartalmas történetre, ami a darab alapját képezi. A mondanivaló számomra rendkívül megkapó, hogy mennyire gyönyörű is ez a világ, s ha egy kicsit abbahagyjuk a panaszkodást, meg is látjuk azt – mondta hírportálunknak Czumbil Emőke bábművész.

– Lázasan dolgozunk, hogy a bemutatóinkat teljes pompájukban élvezhessék a nézők. Az Angyalszemmel "régi kedves ismerősünk", amely a Napsugár bábszínház csapatának tagja, Czumbil Emőke kreativitásából született. A darab bemutatója november 25-én 16 órától lesz és egészen december 23-ig megtekintheti a nagyérdemű – mondta el Lenkefi Zoltán, a csabai bábszínház igazgatója.

 

Galéria

További programok »

Kultúra

FEL