Advent: Online workshopot szervez a Hagyományok Háza

2020. december 2. 08:09 | behir

Az ötéves születésnapját ünneplő Nyitott Műhely jubileumi évének záró programjaként a Hagyományok Háza online workshop-sorozatot szervez az adventi időszak elején.

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye ötödik születésnapját ünnepelte az idén. A jeles esemény zárásaként a kezdeményezők olyan háromnapos online ünnepi sorozatot szerveznek, amelyben közös alkotásra hívnak mindenkit, aki szeretne hagyományos kézművességgel készülni a karácsonyra.

Meghívott foglalkoztatók a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társaságából érkeznek, s olyan programokkal készülnek, amelyek „végterméke” az otthon található alapanyagokból is megvalósítható.

Az élő közvetítésekben az intézmény pedagógusai, kézművesei segítséget nyújtanak a gyermekekkel való közös alkotásra, az életkori sajátosságok figyelembevételével.

Tanácsokat adnak, hogy egy családban – felidézve a régi téli falusi estéket –hogyan hozhatóak össze egy alkotói közösséggé a különböző nemű és életkorú gyerekek és felnőttek.
A szervezők szeretettel várnak minden „kézműveskedni” vágyót, olyan szülőket és pedagógusokat, akik szívesen bővítik kézműves módszertani tárházukat.

A foglalkozások otthoni alapanyagokból is elkészíthetők, de érdemes készülni az alkalmakra a honlapon szereplő ajánlott listák alapján.

Programok:
December 2., 15:00-18:00: Karácsonyi fonalmunkák
2020. december 3., 15:00-18:15: Fehérség és puhaság…(fehérhímzés minták feldolgozása és nemezelés)
2020. december 4., 15:00-18:00: Mézes-mázos nap

További információ a programról itt.

 

Forrás: felvidek.ma

FEL