Adományokat gyűjtenek a gyulai Riskó Hanna külföldi műtétjére

November derekáig ajánlhatják fel pénzbeli támogatásukat mindazok, akik segíteni szeretnének a németországi műtétre szoruló Hannán. Az adománygyűjtést a gyulai református egyházközség hirdette meg.

Riskó Rudolf presbiter Hanna kislánya egy veleszületett betegség miatt fél éves korában májátültetésen esett át Németországban. A műtét alkalmával kapott egy műeret, amely viszont egy évvel később már nem tudta tökéletesen ellátni feladatát, így szüleivel együtt újra ki kellett utaznia Németországba. Ekkor az orvosok a beavatkozás és a szövődmények magas kockázata miatt úgy döntöttek, hogy ameddig az állapota engedi, nem végzik el a beavatkozást.

A mostani vizsgálatok eredményei azonban jelezték: az operáció tovább már nem halogatható. A kiutazás időpontja november közepére várható – írja a Gyulai Hírlap a Gyularef.hu-ra hivatkozva.

Mivel a külföldi tartózkodás idejének hosszúsága nem számítható ki, az ottlét jelentős anyagi terhet jelent a családnak. A református egyházközség ezért elhatározta, hogy a november 11-i istentiszteleten egy külön perselyt helyez ki, immár második alkalommal a templomban, Adomány Hanna gyógykezelésére felirattal. A híveket és mindazokat, akik segíteni szeretnének, arra kérik, hogy támogatásukat ebbe a dobozba helyezzék be, vagy utalják át a gyülekezet 10918001 00000021 04740000 számlaszámára. Ahhoz, hogy az összeg célba érjen, a megjegyzés rovatba a Hanna szót feltétlenül be kell írniuk.

 

Forrás: Gyulai Hírlap

Megosztás:

Címke: ,