Adománygyűjtés a Szent László utcai tűzeset károsultjainak

2021. május 31. 15:00 | Such Tamás

Békéscsabán május 6-án, a délutáni órákban kigyulladt a Szent László utca 6. szám alatti társasház. A 16 lakásos ingatlan tetőszerkezete néhány perc alatt megsemmisült. Nyolc otthon lakhatatlanná vált.

 

Kiérkezésünkkor a lakók elmondták, hogy a ház melletti, udvari szerszámos tárolóban egy fűnyírást követően a betolt fűnyíró – eddig tisztázatlan okok miatt – lángra kapott. A nádtetős tároló pillanatok alatt leégett, majd a tűz azonnal felfutott a kétszintes épület tetejére. Noha a lakások nem gyulladtak ki, de a víz, a korom és a tömény füst miatt, valamint fedél hiányában lakhatatlanná váltak.

 

A Szent László utcai tűzeset – Fotó: behir.hu/Such Tamás

A szerszámos tároló maradványa – Fotó behir.hu/Such Tamás

 

A 16 lakásos társasház egyik felét érte a kár, de mivel a tetőzet tulajdonjogilag közös, így a másik nyolc lakás is érintett. A háztetőre viszont nem kötöttek társasházi biztosítást, így azt önerőből kell rendezni. Az érintett otthonok a fedél felújításáig mindenféle természeti csapásnak ki vannak téve.

 

Galéria

 

– Nagyon komoly anyagi kár keletkezett az épületben, amelyet az itt lakók nem tudnak egyedül megoldani. Ezúton arra kérem a békéscsabai és a környékbeli lakosokat, hogy aki tud és van rá lehetősége, segítsen a felújításban – intézett felhívást a helyszínen Paláncz György önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy a békéscsabai önkormányzat felajánlotta a segítségét az önálló lakhatásban átmenetileg vagy tartósan segítségre szoruló emberek számára.

 

A lakókat az alábbi, közös célra kinevezett számlán lehet támogatni:

Bankszámlaszám: 11773339-01024263 OTP Ilyés Sándorné

 

A Szent László utcai tűzeset – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL