Adománygyűjtés a haiti hurrikán károsultjai javára

2016. október 10. 15:56 | Balázs Anett

Adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet a Matthew hurrikán miatt károsult haiti lakosok javára.

Él a 1353-as adományvonal – hívásonként 250 forintot lehet felajánlani

Nemzetközi összefogás keretében, adománygyűjtéssel segít az Ökumenikus Segélyszervezet Haitin. Az eddig mintegy 1000 halálos áldozatot követelő hurrikán pusztítása következtében több mint 6000 embert telepítettek ki, akiknek az ellátását az ACT Alliance nemzetközi ernyőszervezet tagjai is segítik. A genfi székhelyű világszervezet egyedüli magyar tagjaként az ökumenikusok a helyszínen már jelenlévő (német, norvég, és brit) humanitárius partnerszervezetek munkáját segítik

A helyszínen dolgozó segélymunkások az evakuálásban való részvétel után és a kitelepítettek ellátásán túl megkezdték a károk enyhítését és a további károk megelőzését is. Az ideiglenes szálláson élőket eddig többek között higiénés csomagokkal, élelmiszerrel és sátrakkal is segítették.

Az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtést indít, mely által szeretne lehetőséget teremteni a magyar lakosság szolidaritásának kifejezésére. A beérkező adományokból a Segélyszervezet a súlyos károkat szenvedett területeken élők ellátását és lakhatási feltételeinek helyreállítását kívánja támogatni a Christian Aid-del együttműködve. 

A 1353-as adományvonal felhívása mellett (250 forint/hívás), pénzbeli felajánlásokat a 11705008-20464565-ös számlaszámán és www.segelyszervezet.hu címen található online adományozási fórumon fogadják.  A közlemény rovatban a „Haiti hurrikán” megjelölést kérik feltüntetni.

FEL