Adomány a gyulai egészségügyi dolgozóknak

2020. december 19. 06:35 | Sipos Gábor

A Békés Megyei Méhész Egyesület minden esztendő végén karitatív felajánlást tesz. Az egyesület felhívására idén 700 üveg méz gyűlt össze a tagoktól. Az adományokat a gyulai Pándy Kálmán Tagkórház dolgozói kapják ebben az évben

Már hagyományosnak tekinthető, hogy a Békés Megyei Méhész Egyesület tagjai adományként mézet juttatnak el az arra érdemeseknek és a rászorulóknak. Az idei évben a tagság egyöntetűen az egészségügyi dolgozók előtt tiszteleg.

– A Békés Megyei Méhész Egyesület vezetősége egy felhívást intézett a tagsághoz, hogy szeretnénk megköszönni a Covid-kórházban dolgozó valamennyi egészségügyi dolgozó munkáját és szeretnénk megköszönni ezzel a mézadománnyal azt az erőfeszítést, amit ők mindennap megharcolnak itt a kórházban – mondta Árgyelán János, a Békés Megyei Méhész Egyesület titkára.

A 150 méhésztől összegyűlt, több mint 700 üveg mézet a gyulai kórház dolgozói tehetik majd az asztalukra. A szállítmányt és az adományozó oklevelet Hajdú Tibor, az egyesület elnöke adta át a kórház orvosigazgatójának.

– Vitathatatlanul az egészségügyi dolgozók, a Covid-osztályon szolgálatukat teljesítő dolgozók az év hősei, ezért hálával, tisztelettel és szeretettel szeretnénk átadni nekik és önnek a Békés Megyei Méhész Egyesület köszönetét – adta át az adományozó oklevelet az egyesület elnöke.

A kórház dolgozóinak nevében a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának orvosigazgatója is örömét és köszönetét fejezte ki az egyesület felé.

– Ezek az adományok a dolgozóinkban azt erősítik, hogy a jelenlegi helyzetben, a jelenlegi nehéz munkájukkal nincsenek egyedül, a társadalom figyel rájuk – hangsúlyozta dr. Szabó Ferenc, orvosigazgató.

A kisteherautónyi mézet átmenetileg az igazgatóság épületében helyezték el. A tervek szerint az adományok még az ünnepek előtt eljutnak a címzettekhez.

További programok »

Itthon

FEL