Adathalász tevékenységre hívja fel a figyelmet a hazai csomagszállító cég

2021. február 6. 11:09 | behir

A cég hivatalos közösségi oldalán tett közzé egy posztot, amelyben felhívják a figyelmet arra, hogy ismeretlen csalók használják a csomagszállító nevét.

Mint azt írják: a GLS Hungary nevét felhasználva adathalász tevékenységet folytatva próbálnak bizalmas információkat kinyerni a gyanútlan címzettől.

"A hamis üzenet arról tájékoztat, hogy a Címzett iPhone okostelefon készüléket nyert, amit a GLS Hungary kézbesít részére, miután a különböző összegű szállítási díjat (mint például 300Ft; 326Ft, 370Ft) megfizette. Az üzenetben a Címzettet arra kérik, hogy az összeg átutalásához adja meg a bankkártya adatait is."

Kijelentették, hogy a tájékoztatókat mindig hivatalos e-mail címről küldik és soha semmilyen körülmények között nem kérnek bizalmas információkat. A Vállalat elhatárolódik és elitéli ezt a tevékenységet.

A GLS Hungary kéri a Címzetteket, hogy ha ilyen jellegű üzenetet kapnak, hagyják figyelmen kívül, illetve töröljék azt. Ne adják meg adataikat és feltétlenül jelezzék az esetet azon a platformon, ahonnan az üzenet érkezett.

További programok »

FEL