A zöldre voksolnak

Módosításokkal élne az LMP. 

A fakitermelési munkálatok leállításának témájában a békéscsabai LMP sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután. Takács Péter önkormányzati képviselő hívta össze a sajtó képviselőit.

A képviselő már tavaly a decemberi közgyűlésen aggodalmát fejezte ki az érintett szakasz fakitermelési munkálataival kapcsolatban. Békéscsaba attól szép és élhető város, hogy a megyei összehasonlításban is jelentős zöldfelülettel rendelkezik – mondta el a képviselő. Azért, hogy a jövőben elkerüljék az ehhez hasonló helyzeteket kezdeményezni fogja, hogy változtassanak a most érvényes szabályokon. „Javasolni fogom, hogy a szervezeti és működési szabályzat kerüljön úgy módosításra, hogy a tervezett fakivágások esetében az illetékes részönkormányzatnak a véleményét kötelező jelleggel ki kelljen kérni egyrészt, másrészt pedig a közterületeken kivágandó, vagy kivágásra tervezett fák esetében javasolom az eljárásrendnek olyanként való módosítását, hogy minden esetben kerüljön sor bevizsgálásra, magyarul derüljön ki az adott fa beteg vagy sem.” – nyilatkozta Takács Péter

Pozitív példaként említette, hogy a város revitalizációja során kijelölt fákat sikerült megmenteni a Szent István téren. Hosszas tárgyalás után sikerült elérnie, hogy az ostorfákat bevizsgálják, ennek következtében a növények kétharmada megmentekült. 

 

Megosztás: