A vírus idején is van segítség a bántalmazott gyerekeknek

2020. április 26. 18:29 | behir

Elindult a #nehagyd #vansegítség #kérj segítséget kampány. A gyermekbántalmazás és elhanyagolás a koronavírusos időben még több gyereket, fiatalt érinthet, hiszen a környezetük most nem vagy kevéssé tud odafigyelni rájuk. Fontos tudni, hogy ebben a „bezárkózott” időszakban is tudnak a bántalmazottak segítséget kérni – segélyvonalak valamint online felület állnak rendelkezésre, ahova az érintettek fordulhatnak.

 A gyermekbántalmazásnak számos olyan módja van, amelyek akár egy életre megkeseríthetik a gyerekek életét. A fizikai bántalmazás mellett a lelki erőszak, a verbális megszégyenítés vagy éppen az elhanyagolás, éhezés jelentősége sem elhanyagolható. Kamaszkorban a párkapcsolatokban is jelentkezhet a verbális és lelki fenyegetettség, míg mások a szüleiket látják ilyen helyzetben, ami szintén rossz hatással van a fejlődésükre. Sok fiatal, ha nem is a saját családjában, de egy-egy barátján észleli a jeleket, hogy valamilyen inzultus áldozata lett.

„2019-ben közel 1200 gyermek esett áldozatul családon belüli erőszaknak. A koronavírus idején az érintett gyerekeket, fiatalokat a tanárnő vagy éppen védőnő nehezebben vagy egyáltalán nem éri el, így egyrészt nincs, aki észrevegye a „jeleket”, másrészt az érintettek nem tudják, hogy kihez forduljanak ezekben a helyzetekben” - mondta el Németh Ágnes, rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

 

Az érintett fiatalok az alábbi elérhetőségeken tudnak segítséget kérni:

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány: 116 111, https://kek-vonal.hu/index.php/hu/lelkisegely-vonal 

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: 06 80 20 55 20, http://bantalmazas.hu

Yelon (chaten lehet beszélgetni): https://yelon.hu

 

 

 

További programok »

Itthon

Változékony idő várható a jövő héten

Változékony idő várható a jövő héten: napsütésre, záporokra, zivatarokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
17:32
FEL