A tótkomlósi, a hunyai és a békési tűzoltóság is nyert a pályázaton

2023. július 11. 08:13 | behir.hu

Döntés született az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt 225 millió forint keretösszegű pályázat támogatásairól, melyben három Békés vármegyei tűzoltóság érintett.

Az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt pályázatra mind a hatvan tűzoltóság benyújtott igényt, összesen 232,5 millió forint értékben. A támogatás révén különféle tűzoltótechnikai eszközökhöz, védőfelszerelésekhez és egyéb szakfelszerelésekhez juthatnak, a gépjármű- és tűzoltótechnikai eszközeik felújítását, javítását valósíthatják meg, továbbá a szertáruk építéséhez, felújításához kapcsolódó költségekhez is támogatást nyerhetnek – tájékoztatott a katasztófavédelem.

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek. A bizottság tagjai a pályázati keretösszeg felosztásának alapelveivel egyhangúan egyetértettek.

A támogatásokra vonatkozó javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, ennek értelmében a hatvan önkormányzati tűzoltóság összesen 224,5 millió forint támogatásban részesül. A fennmaradó keretösszeg a természetbeni támogatásokban (szakfelszerelések, EDR rádiók) esetleg jelentkező árváltozáshoz biztosít fedezetet.

A pályázók a megítélt támogatási összegből 125,8 millió forint értékben maguk szerezhetnek be tűzoltóvédő- és technikai eszközöket, tizenhét önkormányzati tűzoltóság a gépjárművének, illetve technikai eszközeinek felújítására, javítására fordíthat összesen 28 millió forintot, huszonöt tűzoltóság szertárépítésre, felújításra nyert el 66,8 millió forintot, természetbeni támogatásként pedig tizenhárom pályázó tűzoltó szakfelszereléseket és EDR rádiókat kap, összesen 3,9 millió forint értékben.

 

A pályázat eredményének hirdetménye ide kattintva olvasható el. 

További programok »

Kék hírek

Hoppon maradtak a megrendelők, sem a turul, sem a puli szobor nem készült el

Nagyobb kárt okozó csalás bűntette és kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 66 éves büntetett előéletű csabacsűdi férfival szemben, aki az egyik sértettnek egy turulszobor, a másiknak egy puliszobor elkészítését ígérte, de végül egyik alkotás sem készült el.
2024. május 19. 12:44
FEL