A tiltás ellenére, jogosítvány nélkül is vezetett a férfi, most elszámoltatják

2023. szeptember 18. 17:52 | behir.hu

Eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt kezdeményezte a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 25 éves, büntetett előéletű, csökmői férfi letartóztatását, aki rendszeresen úgy vezet, hogy vezetői engedéllyel egyáltalán nem rendelkezik és a hatóságok több alkalommal el is tiltották a közúti járművezetéstől.

A férfit a Berettyóújfalui Járásbíróság még 2021. szeptemberében jogerős határozatával marasztalta el és 7 hónap fogházbüntetésre ítélte, ennek végrehajtását 3 évre felfüggesztette, valamint 3 évre a közúti járművezetéstől is eltiltotta. Ugyanez a bíróság idén májusban szintén jogerősen elítélte a férfit, ezúttal 312 óra közérdekű munka volt a bűntetés, és ismét eltiltotta a közúti járművek vezetésétől 3 év 6 hónapra. A férfit legutóbb a Dabasi Rendőrkapitányságon július 28-án vonták gyanúsítottként felelősségre az előző nap elkövetett ugyanilyen bűncselekmény miatt.

A korábbi elítélések és a gyanúsítottkénti felelősségre vonás azonban nem bírt kellő visszatartó erővel, mert a terhelt szeptember 13-án délelőtt ismét autót vezetett Szeghalmon, a Tildy utcában úgy, hogy jogosítványa nincs és az előzőekben részletezettek szerint két bírósági eltiltás hatálya alatt áll.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve a terhelt letartóztatását a bűnismétlés ténye és annak jövőbeni veszélye miatt 1 hónapra elrendelte.

További programok »

FEL