A tél leghidegebb napja lehet ma

A szakemberek a hóátfúvásokra figyelnek főleg, ez ugyanis akadályozza a közlekedést. Vas megyében 90 olyan útszakasz van, ahol óriási a hóátfúvás. Hat mellékutat lezártak, de elzárt település nincs.

A hideg mellé hó is érkezik kedden. Dél felől egyre többfelé várható havazás, és a lehulló hó mindenütt megmarad. Hajnalban mínusz 15 fok is lehet – közölte a meteorológiai szolgálat.

Az országban a hat lezárt útból 3 út van Vas megyében lezárva, Jánosháza, illetve Karakó között egy mintegy 2 kilométeres mellékút, Csepreg, illetve Lócs között egy alsórendű bekötőút, és a régi Bucsui út.

Vas megyében a Közút 130 géppel dolgozik. A négyes riasztás alatt a főutak járhatóak és megközelíthetetlen település nincs Vas megyében – hangzott el az M1 tudósításában.

Mintegy 70 km/órás széllökésekre kell készülni egész nap, az autósoktól türelmet, óvatosságot és az útviszonyoknak megfelelő sebességet kérnek.

Hollóstető környékén, a hegyekben 50 centiméteres a hóréteg vastagsága, de Bánkúton rekordnagyságú, mintegy 90 centiméteres.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is átlagosan már bő két centiméter hó fedi. Átlagosan mínusz 10 és mínusz 15 Celsius-fok között van a hőmérséklet. Ezen a területen is lehet számítani 60-65 kkm/órás széllökésekre. A 37-es főúton és a 3-as főúton lehet számítani hóátfúvásra.

Útlezárások Nyugat-Dunántúlon, kamionstop a horvát határon

Vas és Győr-Moson-Sopron megyében hét útszakaszon rendeltek el korlátozást hófúvás miatt, Tolnában pedig a 61-es és 65-ös úton korlátozzák a kamionforgalmat –közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére a havazás miatt

Több megyében a további havazás, emellett országszerte a hófúvás veszélye miatt vannak érvényben elsőfokú figyelmeztetések.

Nagyjából 10 fokkal van hidegebb a sokévi átlagnál

A sokéves átlagnál lényegesen, helyenként több mint 10 Celsius-fokkal alacsonyabbak a most mért és a következő napokban várható nappali legmagasabb és az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI megkeresésére.

Nagyon sok baleset volt az elmúlt 24 órában

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 25 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 1 személy vesztette életét, 2 súlyos és 22 könnyű sérüléssel végződött.

forrás:hirado.hu

 

 

Megosztás:

Címke: ,