A szökőkút ködösít, párásít a lift még nem üzemel

2016. május 5. 05:08 | Balázs Anett

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek a vasútállomás előtti területen. Végéhez közeledik a megyeszékhely történelmének egyik legnagyobb beruházása. Már a tér előtti szökőkút is működik,  ködösít valamint párásít is, azonban a liftek egyelőre nem működnek.


A díszburkolat is majdnem teljesen kész, a bejáratnál illetve egy kisebb területen hiányzik még pár elem. A parkosítás is megtörtént, színes virágok és dekoratív fák tarkítják a területet. A fedett biciklitárolóban pedig már szinte nincs is szabad hely, de az épület mellett közvetlenül is lesznek a kerékpár tárolására alkalmas létesítmények. Az állomás csarnokának belső tere teljes egészében elkészült. 

– Nagyon szép az állomás, csak még vannak hiányosságok. Nincs egy szemetes itt a környéken, de majd rendbe hozzák – mondta az egyik utas.


Egyedül a felvonó nem működik. A felújításért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársa megkeresésünkre elmondta, a liftekre most kapták meg a használatbavételi engedélyt, így várhatóan május közepétől használhatják az utasok.
– A liftekre megkaptuk a használatbavételi engedélyt, várhatóan már a jövőhét folyamán használhatják az utasok. Három hónapig próbaüzemben a kivitelező üzemeltetésében fognak működni, utána pedig a Nyírlift Kft. fogja a felvonókat üzemeltetni a MÁV Zrt. engedélyével – fogalmazott Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

A munkálatok 2013. november 18-án indultak. A két éves, közel 35 milliárd forint értékű fejlesztés teljes körű átadása a tervek szerint június elején lesz.

FEL