A szél is okozott károkat kedden Békésben

2022. május 18. 10:33 | behir

A tűzoltókat területtüzekhez és a szél okozta károk elhárításához riasztották a tegnap nap folyamán

Kigyulladt a nádas tegnap kora hajnalban Békéssámson és Tótkomlós között, a 4421-es út közelében.

Az esethez riasztott tótkomlósi önkormányzati és mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, a közel két hektáron foltokban égő növényzetet kéziszerszámok és vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzesettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Békés megye tűzoltóit kedden több esetben riasztották faeltávolításhoz, műszaki mentéshez. A megélénkülő erős szél miatt a délelőtti órákban veszélyesen megdőlt egy fa Békéscsaba külterületén, egy tanyaépület mellett.  Nem sokkal később egy akácfa ága hasad meg Gyulán, a Torony utcában, ahol akadályozta a forgalmat. Majd a délutáni órákban meghasadt egy nagyméretű fa ága Békésen, a Fáy András utcában, amely veszélyt jelentett az alatta közlekedőkre. A megsérült veszélyt jelentő növényzeteket a békéscsabai és gyulai hivatásos, valamint a békési önkormányzati tűzoltók, láncfűrész, kéziszerszámok, létra és emelőkosaras jármű segítségével eltávolították, majd a területet megtisztították. Az esetekkel kapcsolatosan, személyi sérülés nem történt, anyagi kár sem keletkezett.

 

Fotó: behir.hu

 

Egy iskola udvarában a lehulló nyárfa pihéje gyulladt meg tegnap délben Gyomaendrődön, a Selyemi úton. A közel háromezer négyzetméteren foltokban égő növény termését a helyi önkormányzati tűzoltók vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Pár óra elteltével ismét a gyomaendrődi Selyemi útra, riasztották a helyi tűzoltókat, ahol az árok partján az elszáradt aljnövényzet kapott lángra. Az egység vízsugár és kéziszerszámok segítségével az égő növényzetet eloltotta, majd a területe átvizsgálta. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg, valamint anyagi kár sem keletkezett. 

Forrás: Katasztrófavédelem

További programok »

FEL