A szabályok betartásának fontosságáról is hallhattak a gyerekek

2019. április 12. 19:42 | behir

A bűnmegelőzés napja alkalmából általános iskolás gyereknek tartottak előadást a rendőrség szakemberei. Szó esett a szabályok betartásának fontosságáról, a biztonságról és az internethasználat veszélyeiről is.

Magyarország kormánya 2011. április 12-én alakította meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot, így ez a nap lett a bűnmegelőzés napja hazánkban. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a megyei kapitányságok ebből az alkalomból Békés megye 8 településén, általános iskolás diákoknak szerveztek előadásokat, ahol a rendőrség szakemberei felhívták a gyerekek figyelmét a lefontosabb tudnivalókra.

Békéscsabán Deák Sándor és Szilágyi Ilona r. századosok először a biztonsággal kapcsolatos írott és íratlan szabályokról, a szabályok betartásának fontosságáról kérdezték a kicsiket. Ezután a gyerekek a rendőrség szakembereivel közösen gyűjtötték össze azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek segítségével megelőzhetik, hogy veszélybe kerüljenek, áldozattá váljanak. Az iskolások példaként említették, hogy nem állnak szóba idegenekkel, nem hagyják őrizetlenül az értékeiket és nem fogadnak el semmit olyanoktól, akiket nem ismernek, vagy nem bíznak meg bennük.  Végül a fiatalokat leginkább érintő téma, az internethasználat került szóba. Elhangzott, hogy mindenkinek ügyelnie kell személyes adatainak védelmére.

A különböző internetes felületeken használt felhasználói neveket és jelszavakat nem szabad másokkal megosztani. A rendőrök felhívták a gyermekek figyelmét arra, hogy interneten keresztül ne osszanak meg bizalmas információkat magukról, családjukról, anyagi helyzetükről, olyan emberekkel, akiket nem ismernek.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL