A Rózsa Kupaért csobbantak

2016. július 10. 13:21 | Laczkó Viktória

Szombaton rendezték meg Tótkomlóson a Rózsafürdőben a Rózsa Kupa úszóversenyt, amely egyben a Békés megyei bajnokság ötödik fordulója volt. A nyílt viadalra megyei klubokon kívüli, sőt határon túli versenyzők is érkeztek.

A megye bajnoki fordulón végül összesen 15 egyesület 270 versenyzője vett részt.

- Kissé borult időben, végre nem tűző napsütésben tartották meg a Rózsa Kupa úszóversenyt — árulta el Lázár Olga, a békéscsabai küldöttség egyik edzője. — Mi több, egy ideig az eső is szemelkélt, de a kellemes hőmérséklet biztosította a jó hangulatot, igazán nem is volt szükség esernyőkre. A rendezők jóvoltából minden egyesület frissítő sárgadinnyét kapott. Egyesületünket csak a fiatalabb, 2005-ben és később születettek képviselték, hozzá kell tennem, szép eredményekkel. Sokan, összesen tizenkilencen éremmel tértek haza, mások oklevéllel gazdagodtak. A csapatversenyben a második helyen zártunk.

A pontversenyben a Hódmezővásárhelyi SÚVC végzett az élen 325 egységgel, a második a Békéscsabai Előre Úszó Klub lett (294), megelőzve a Tótkomlósi ÚE csapatát (269). A Békés megyeiek közül a Gyulai Várfürdő lett az 5. (266), a Triton SE, Gyula a 6. (186), az Orosházi ÚE a 10. (50), a Szarvasi Úszó Vízilabda Klub a 12. (31), a Delfin Gyomaendrőd a 14. (7), és végül a Gyomaendrődi Úszó Sport Egyesület a 15. (5).

Akikre igazán büszkék lehetünk, avagy a Békéscsabai Előre Úszó Klub dobogósai az egyéni és váltó számokban: Asztalos Alexandra, Asztalos Antónia, Balázs Krisztián, Csanádi Virág, Dér Máté, Horváth Szabolcs, Hrabovszki Lara, Károlyi Zsófia, Klenk Dorottya, Kósa Bence, Nagy Benedek Olivér, Petrovszki Rézi, Reisz Nándor, Sipaki Csenge, Szabó Simon, Szász Anna, Szász Máté, Varga Kyra, Zsilinszky Orsolya.

Forrás:beuk.hu

FEL