A nagy faölelési akció - Ne fát dönts, hanem rekordot!

2019. március 16. 08:49 | behir

Március 21-én flashmob keretein belül világrekord-döntési kísérletre kerül sor. Az akció célja, hogy felhívják a  figyelmet az erdők veszélyeztetettségére és a fák fontosságára. A STIHL, mint a felelős és fenntartható erdőgazdálkodás elkötelezett híve, mindenkit buzdít a részvételre, hiszen a környezetünk védelme közös felelősségünk.

Az erdő az általa biztosított haszonvételi lehetőségekkel, illetve számos egyéb közérdekű, védelmi és közjóléti szolgáltatásai révén, az egyik legfontosabb természeti erőforrásunk, kiemelkedő jelentőségű nemzeti kincsünk. A klímaváltozásra fel kell készülni, ebben minden erdő és minden fával borított terület nagy segítségünkre van. A mai kor emberének, így mindannyiunknak, meg kell tanulnia újra az erdőből, az erdővel élni, érintetlenül hagyva annak önmagát megújító képességét. Ahhoz azonban, hogy ezt megtehessük, ismerni, szeretni és tisztelni kell az erdőt.

 

 

Az Erdők Világnapján idén az erdők és az oktatás kapcsolata áll a rendezvények középpontjában: "Tanuld meg szeretni az erdőt!"

A részvételhez csak csatlakozni kell az eseményhez a közösségi médiában https://www.facebook.com/events/448216495719875/ és az Erdők Világnapján, március 21-én mindössze egy percig ölelni egy fát. A szabályok egyszerűek: a megölelt fa lehet bárhol, egy erdőben, az utcán, a parkban, az iskola vagy óvoda udvarán, bárhol ahol fa van. A faölelésről készüljön fotót, vagy videó és azt még aznap, március 21-én éjfélig kell feltölteni facebookra vagy az instagramra, az alábbi hashtagekkel ellátva: #faölelés #STIHL #stihlnemzedékek

 

Szervező: Nimród Kerek Erdő Egyesület http://kerek-erdo.hu/

További programok »

Életmód

Az adategyeztetés október 31-ei határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

Október 31-ig kell adataikat egyeztetniük azoknak a banki, biztosítói, nyugdíjpénztári ügyfeleknek, akiket erről szolgáltatójuk értesített; adategyeztetés hiányában novembertől a banki ügyfelek például nem kezdeményezhetnek új tranzakciót a számlájukon - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
07:52
FEL