A művészek már javában készülnek a szerda esti hangversenyre – galériával

2020. augusztus 11. 16:38 | Hidvégi Dávid

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával hangversenyt rendez a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola az evangélikus nagytemplomban. A művészek már javában készülnek a jeles alkalomra.

A Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szerdán 19 órától záróhangversenyt tart a V. Békéscsabai Harsonás Napok részeként. Ez az iskola harsona tanszakának hagyományos tehetséggondozó nyári tábora, amely egyben volt növendékek találkozója is – árulta el a behir.hu kérdésére az iskola harsonatanára, aki maga is harsonaművész és jelenleg a Pécsi Tudományegyetem művészeti karának doktorandusz hallgatója. Kalmár Zoltán hozzátette: elsősorban a tehetségek kapnak szerepet és a tantermen túli, egyéb tananyagok, illetve a hangképzési módok megismertetése a hallgatókkal.

 

 

– Olyan tantermen túli plusz ismeretek megszerzése a cél, amit a harsonaoktatási tanterv nem tartalmaz. Nagyjából harmincan lépünk fel, az oktatók és a hallgatók egyszerre zenélnek. A repertoárunk érinti az új magyar zene legfrissebb alkotásait, ugyanis két kortárs zeneszerző műve is elhangzik. Madarász Ivántól a Párbeszéd harsonára és zongorára, illetve egy békéscsabai származású zongoraművésztől, Benedek Istvántól a Cirkuszparádé című kvartett lesz hallható – emelte ki.

A szervezők azt kérik, hogy az érdeklődők a hatályban lévő távolságtartási szabályokat tartsák be, az ülőhelyek ez alapján lesznek kihelyezve. A belépés ingyenes.

 

Galéria

További programok »

FEL