A mostban megragadott pillanatok a Csabagyöngyében

A tavalyi REM-fázis című, álomszerű képeket felvonultató kiállítása után, most ismét sejtelmes fotókat mutat be Szilasi Róbert.

A tavalyi REM-fázis című, álomszerű képeket felvonultató kiállítása után, most ismét sejtelmes fotókat mutat be a Csabagyöngye Kulturális Központ Hungarikum klubjában Szilasi Róbert.

Tájkép, romantikus, futurisztikus és festményszerű alkotás, sőt még „időgép” is helyet kapott a Ha nem most című tárlat fotói között. Szilasi Róbert különleges kiállítását pénteken délután Hrabovszky Péter nyitotta meg, aki szerint a mi lett volna ha vagy a mi lenne ha latolgatása sok esetben megfoszt bennünket attól, hogy a mostban éljünk.  A múltba révedésnek, a jövőn való elmélkedésnek – mint mondta – akkor van értelme, ha azzal megtanulunk jobban a jelenben élni.

– Akkor tudjuk magunk mögött hagyni a múltat, ha átéljük benne a jót és a rosszat egyaránt. Azután továbblépünk, és élünk, létezünk, bánkódunk, örülünk a mostban. Az egész élet pillanatképekből, kattintásokból áll, amit vagy megragadunk az agyunkkal, az érzéseinkkel, esetleg más módon is, vagy elszalasztunk. Szilasi Róbert fotókon is megragadja a mostot, így születhetett meg ez az exkluzív „most-válogatás” – fogalmazott Hrabovszky Péter.

Szilasi Róbert elmondta, hogy a mostani kiállításra készült fotókat a korábbinál szabadabb módon fotózta. Írországban és Skóciában is készültek képek, és sok témát érintenek ezek a fotók. A tárlaton vannak olyan képek, amelyek leginkább festményekre, tájképekre emlékeztetnek.

– Van egy német, freskó nevezetű anyag, amelyre a fotókat egy speciális eljárással és eszközzel tudjuk feltenni, ez három dimenziós hatást kölcsönöz a fotóknak – magyarázta el az alkotó.

S hogy miért a Ha nem most a téma?  Szilasi Róbert szerint fontos, hogy az időnket jól és bölcsen osszuk be, és a jól beosztott időnkben, a jelenben, a lehető legjobban megéljük a pillanatokat. Ezzel kapcsolatban szeretett volna gondolatébresztő képeket készíteni.   

A tárlat május 18-áig látható a Csabagyöngye Hungarikum klubjában.

Megosztás:

Címke: , ,