A mi gólyánk

Közel 500 alkotás érkezett a Médiacentrum pályázatára.

A Békéscsabai Médiacentrum szerkesztősége májusban hirdette meg „A MI GÓLYÁNK” című rajzpályázatot óvodás, valamint általános iskolás gyerekeknek. A kiírásra közel 500 alkotás érkezett, a felhívásra nemcsak Békéscsabáról és a megyéből, hanem az ország számos pontjáról sőt még a határon túlról is jelentkeztek. A legjobbakat a Csaba Centerben díjaztuk, a képekből pedig a bevásárlóközpont aulájában nyílt kiállítás.

A díjátadón elsőként Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, aki felidézte, onnan indult a pályázat ötlete, amikor a szerkesztőség örökbe fogadta a Békéscsabai Evangélikus Általános Iskola melletti kéményen lakó madarat. A gólyát és a családját webkamerán keresztül folyamatosan lehet követni. 

Ezt követően Tolnai Péter, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Boldog Gusztáv, természetvédelmi szakember osztott meg pár érdekességet a gólyákról. Elárulta például, hogy kirepülésük után a fiatal gólyák első két-három évükben egyébként nem jönnek vissza Afrikából, csak a fészekrakás megkezdésekor „költöznek haza”. 

Ezután már nem volt más hátra, csak az elismerések átadása. A fődíjakat a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője, Opauszki Zoltán és Bali-Hatala Boglárka főszerkesztő adta át a legjobbaknak. Az óvodások között Eszenyi Gergő (Mezőberényi Magyarvégesi Óvoda) nyert, Hajnal Napsugár (Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium) és Kléri Fruzsina (Bethánia Óvoda) előtt. Az általános iskolások között Bíró Laczkó Rozália (Kisfestő Szakkör) lett az első, Eszenyi Bence (Mezőberényi Általános Iskola) végzett a második, míg Szabó Mercédesz (Petőfi Utcai Általános Iskola) a harmadik helyen.

A rendezvényen több különdíjat is átadtak, így a Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Önkormányzat, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Hanó Miklós Békéscsaba alpolgármestere, a Körös-Maros Nemzeti Park, a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békéscsabai Jókai Színház, a Napsugár Bábszínház, a Csabagyöngye Kulturális Központ, az Alföldvíz Zrt., a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő, a Várjáték, a Békéscsaba 1912 Előre, a Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sport Egyesület és a Csaba Center is elismerte a legjobbakat.

A tárlatot Hrabovszki György, a Csaba Center igazgatója nyitotta meg. A képeket két héten keresztül láthatják az érdeklődők a bevásárlóközpont aulájában.
 

Megosztás:

Címke: , ,