A meteorológiai tavasz előtt két nappal leheletnyit megmutatta magát a hó

2020. február 28. 09:34 | behir

Bár március elsején már beköszönt a meteorológiai tavasz, ma reggel igazi hóesésre ébredtünk Békés megyében, Békéscsabán. Ha az időjárási előrejelzéseket nézzük, aligha időzik hosszan az amúgy is szaggatott hótakaró, de azért jó, hogy megmutatta magát.

Anyukák, apukák ébresztgették ma reggel a gyermekeiket azzal, hogy gyorsan nyissák ki a szemüket, mert esik a hó. No nem annyi, hogy hóembert építhessenek vagy hóangyalkázhassanak az óvodába, iskolába menet, épp csak annyi, hogy kicsit gyönyörködhessenek benne. 

A gyerekek meg is tették. A legkisebbek gurgulázó kacajjal fogadták a mostanában egyre szokatlanabb égi áldást, a nagyobbak csak nyugtázták, hogy mindjárt március, meg egybébként is melegszik az idő, szóval nem lesz hosszú életű az a kis hó.

Munkába menet ki-ki a vérmérséklete szerint bosszankodott a lucskossá vált járda láttán, fotózta a hóval betakarózó virágokat, söpörte le autójáról a havat, vagy éppen csak nézelődött mosolyogva. 

A meterológusok szerint lehet, hogy egyre ritkább vendég lesz mifelénk is a hó, de azért jó, hogy ma egy kicsikét mégis láthattuk.  

 

Galéria

További programok »

Itthon

Két baleset történt Gyula közelében július 8-án

Szerda délelőtt, Gyula Szanazug részén a Kettős-Körös partjáról egy személygépkocsi a folyóba csúszott. Délután Gyulán, a 44-es főút elkerülő szakaszán, az Újkígyósi elágazás irányába egy platós kisteherautó személygépkocsival ütközött.
17:48
FEL