A méhészetet népszerűsítették az ovisok körében

2019. május 21. 12:32 | behir

A Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvodában alapvető érték a hagyományok átörökítése, a jeles világnapok - tevékenységeken keresztül történő - megismerése, a maradandó értékek létrehozása. Ilyen jeles nap a Méhek világnapja, május 20-án. Ezen a napon nem csak a mézfogyasztásra hívják fel a méhészek a figyelmet, hanem a méhek nélkülözhetetlenségére is.

 

 

A világnap alkalmából  a Kölcsey utcai  óvodába látogatott az egyik gyermek nagypapája, Szekerka András, aki hobbi méhész és aki egy játékos ismertetőt tartott a gyermekeknek. Elmesélte, hogy egy barátja szerettette meg vele a méhészkedést, a méhekkel való törődést. Jelenleg a kedvenc hobbijának élve 40 méhcsaládot nevelget, ebben unokái is szívesen segítenek neki – olvasható a nevelési intézmény közleményében.

Megismertette a gyerekekkel a különböző méhészeti eszközöket: megmutatta a kaptárt, benne a méz készítésére alkalmas kereteket, a frissen elkészült mézet. A gyermekek megnézhették a füstölőt, amit a méhek megnyugtatására használnak. Mindenki felpróbálhatta a méhészkalapot, mely nagy sikert aratott a kicsik közt. A gyermekek nagy örömére lehetőség nyílt az akác, hárs, repce és vegyes virágméz kóstolására is. A játékos tevékenységekben Szekerka Anita is segített.

A család a megmaradt mézet felajánlotta az óvodának és a gyermekeket egy kis méhecske kitűzővel is megajándékozták.

A délelőttöt mozgásos játékokkal, mondókázással, dalos játékokkal tették még színesebbé az óvodapedagógusok, amelyek szintén a mézről, a méhekről szóltak. A nagycsoportosok megkapálták az óvoda kiskertjében a virágokat, fűszernövényeket, hogy a méhek biztosan egészséges, virágporral teli virágokat találjanak nálunk, a Kölcsey oviban.

 

További programok »

FEL