A magyar siker visszhangja

A magyar válogatott 2-0-ás győzelme után felrobbant a világháló is.

A magyar válogatott 2-0-ás győzelme után felrobbant a világháló is. A legnépszerűbb közösségi oldalak, a labdarúgó Eb-vel foglalkozó oldalak és külföldi sportlapok is a magyar győzelemről írtak.

Az egyik legjellemzőbb kép a mérkőzés után pillanatokról, Dzsudzsák Balázs csapatkapitány a szurkolókkal  ünnepelt a stadionban. Egy másik fotó is bejárta az internetet, ami már a válogatott öltözőjében készült, csupa mosolygós magyar labdarúgó egy képen, ilyen felvétel sem készül minden nap. A válogatott egyik legjobbja Kádár Tamás volt, akiről kiállították az osztrák Dragovicot, csak éppen a magyar védő ezt egyáltalán nem vette észre meccs közben. A játékost pedig ápolni kellett a rúgás miatt. Ez volt az oka, hogy lemaradt a kiállításról. A mérkőzés után elmondta, nem tudta, hogy emberelőnyben játszottuk végig a mérkőzés hátralévő részét.

Nemcsak Békéscsabán, például a sörfesztivál helyszínén, hanem az ország több pontján is közösen nézték a drukkerek a meccset, majd az ünneplés sem maradt el. A szurkolók ünnepeltek az Erzsébet körúton, de a metrón is a magyar csapatot éltették.

A magyar együttessel foglalkozik a külföldi sajtó is. Az osztrák Kurier csalódással állapítja meg, hogy a várakozásokkal ellentétben az osztrák válogatott orra bukott a magyarok elleni Eb-rajton. A brit BBC honlapja egyszerűen csak annyit ír, hogy a magyarok nagy meglepetést és felfordulást okoztak a csoportban azzal, hogy legyőzték az esélyesebbnek vélt Ausztriát. Az angol oldalon a 37 éves Gerát méltatják és kiemelik, hogy Szalai Ádám 41 tétmeccs után talált újra a kapuba. A L’Equipe című francia sportnapilap Kleinheisler Lászlót is beválasztotta az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulós álomcsapatába. Kleinheisler 8-as osztályzatot kapott a francia laptól. Norvégiában sem feledkeztek meg rólunk, a VG Sport a „mackónadrágos” Király szenzációs teljesítményét emeli ki, amivel ők is testközelből megismerkedhettek a pótselejtezők során.

A csoport másik mérkőzésén Portugália és Izland 1-1-es döntetlent játszott, így az első forduló után nagy meglepetésre 3 ponttal a magyar csapat vezeti az F-csoport tabelláját, az egymással döntetlent játszó portugálok és izlandiak előtt, a legyőzött osztrákok pedig a 4. helyen állnak.

Megosztás: