A magyar a szlovén bajnok ellen !

2016. február 4. 09:55 | behir.hu

A szlovén bajnokot legyőzve, veretlenül vezeti a Közép Európai Ligát a BRSE.  Nem akármilyen összecsapás várt a Linamar - Békéscsabai Röplabda SE csapatára, hiszen a Közép Európai Ligában, ahol a Bajnokok Ligájában edződő Ljubljana volt az ellenfél.

A várakozásnak megfelelően nagyon magas színvonalon estek egymásnak a csapatok, a csabaiakon egyáltalán nem látszott, hogy 6 nap alatt ez volt a 4. tétmérkőzésük. A szlovén gárda mestere időkéréssel próbálta megállítani a BRSE száguldását, de nem járt sikerrel, Tálasék néhány ponttal mindig előrébb jártak. Ezúttal Szpin Renáta kapott szerepet liberó poszton, aki fantasztikus teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat, de nem maradt el tőle Szakmáry Gréta sem, aki valóságos szőnyegbombázást rendezett. Mindezek eredményeként a Békéscsaba megnyerte az első játékrészt.

A második etapban sem csökkentette a tempót a magyar bajnok. Nemzetközi szinten is magas színvonalon játszott Sasa Nedeljkovic együttese, a belga, szerb és bolgár légiósokkal megerősített szlovén csapat ellen, akik nem találtak fogást ellenfelükön, így magabiztosan hozta az etapot a viharsarki hölgykoszorú. 

Bődületes Sarah Clement blokk indította a harmadik szettet, a csabaiak amerikai játékosa áthatolhatatlan falat épített és támadásban is brillírozott. Már-már úgy tűnt, hogy három szettben tud győzedelmeskedni a BRSE, amikor az ellenfél ászai megrázták magukat és pillanatok alatt ledolgozták a hátrányt, majd parázs végjátékban maguk javára fordították a játékrészt. 

A negyedik etap is élvezetes, nívós küzdelmet hozott, szédületes labdameneteknek tapsolhatott a nagyérdemű. A Békéscsaba még fokozni tudta az amúgy is magas tempót, így ismét magához ragadta a kezdeményezést és a Ljubljana minden próbálkozását visszaverve emlékezetes győzelmet aratott. Ezzel a BRSE veretlenül áll az élen a Közép Európai Ligában és komoly esélye van az alapszakasz megnyerésére. 

A sorozat következő állomása Békéscsabán lesz, ahol február 24.-én az osztrák bajnok, majd pedig 26-án a Maribor gárdája ellen lépnek pályára Soósék.

MESTERMÉRLEG

Sasa Nedeljkovic: – A harmadik játszma huszadik pontjáig jól röplabdáztunk, akkor kicsit lazítottunk a nyomáson és az ellenfél van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználja. A negyedik szettben már újra minden rendben ment, volt erőnk. Mentálisan nagyon megterhelő volt a Vasas elleni keddi meccs, sokat kivett belőlünk, örülök, hogy egy ilyen jó ellenféllel szemben sikerült magas szinten teljesítenünk.

Gasper Ribic: – Nehezen birkóztunk meg az ellenfél nyitásaival és bár többször is lett volna lehetőségünk, hogy felzárkózzunk, nem éltünk az eséllyel. Mégsem vagyok elégedetlen, mert jól küzdöttünk és harcoltunk, ami biztató a jövőre nézve. 

Calcit Ljubljana - Linamar - Békéscsabai RSE 1:3 (-19, -19, 22, -19)

Közép Európai Liga mérkőzés, Folyondár utca. V: Niklová, Vasko (szlovákok)

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:2, 3:8, 9:14, 18:19, 19:21. 2. játszma: 2:2, 6:8, 8:16, 16:21, 18:23. 3. játszma: 3:5, 5:10, 9:16, 17:19, 21:21. 4. játszma: 4:4, 8:16, 11:17, 16:19.

Ljubljana: Grudina 9, Van de Vyver 2, POTOKAR 15, Turk 3, KOSZTICS 23, Koleva 8. Csere: JERALA (liberó), Vrhovnik, Forstnaric. Edző: Gasper Ribic

Békéscsaba: SZAKMÁRY 25, CLEMENT 14, TÁLAS 6, MATIC 13, BODNÁR 6, SOÓS 8. Csere: SZPIN (liberó), Fábián F. Edző: Sasa Nedeljkovic 

 

FEL