A madarak és fák napját ünnepelték a Penza Lakótelepi Óvodában - galériával

2024. május 10. 16:24 | Vincze Attila

Különféle környezettudatosságra nevelő játékokkal, illetve szemléletformáló programokkal ünnepelték meg a madarak és fák napját a Penza Lakótelepi Óvodában, pénteken. A rendezvényt önkéntes pályázati programján keresztül az OTP Bank békéscsabai fiókja is támogatta.

Agyagmadár díszítés, kék bolygó társasjáték és különféle kézműves feladatok is várták a Penza lakótelepi óvodásokat pénteken, a madarak és fák napján, melyet ezúttal különleges módon ünnepeltek meg az intézményben. 

– Egész évben foglalkozunk a madarakkal és a fákkal, gyakorlatilag az évszakokon keresztül folyamatosan figyeljük a természetet a gyerekekkel és úgy gondoltuk, hogy a madarak és fák napja nagyon jól beilleszthető a tavaszi programjaink közé, hiszen kizöldültek a fák, valamint elfoglalták a lombkoronában a madarak a helyüket – fogalmazott Nagyné Kerekes Anikó, a Penza Lakótelepi és dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda igazgatója.

Az OTP Bank helyi érték elnevezésű önkéntes programján belül hirdetett meg egy kiírást, melyre a pénzintézet békéscsabai fiókja sikeres pályázatot nyújtott be. Lövei Roland fiókvezető kiemelte: az elmúlt években számos hasonló programon vettek részt, melyekkel legtöbbször óvodákat támogattak. 

– Mi is fontosnak tartjuk a környezet- és természetvédelmet, és most ezt az óvodát választottuk ki, hogy az itteni gyerkőcöket támogathassuk. Egy madáretetővel, madáreledellel, színes ceruzákkal, gyurmákkal készültünk számukra, melyekkel a madarak és fák napjára fel tudtak készülni a gyerekek – részletezte.

 

 

Békéscsaba polgármestere elmondta, nagyon fontos, hogy már óvodáskorban elkezdődjön a szemléletformálás, hiszen lényeges kérdés, hogy miképpen tudunk a környezetünkről gondoskodni. Szarvas Péter hangsúlyozta, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvények tovább erősítik a gyerekek természet iránti fogékonyságát.

– Úgy láttam, bármelyik asztalhoz is mentem, hogy a gyermekek jókedvűen vettek részt a társasjátékokban, a rajzolásban vagy a versmondásban. Minden korosztálynál fontos kérdés, hogy figyeljünk a környezetünkre, a növényekre és a madarakra – magyarázta.

A rendezvényen elkészült az óvoda madaras fája, illetve a gyerekek különböző ügyességi játékokon, filmvetítésen és egy természetvédelmi előadáson is részt vehettek.

 

Galéria

További programok »

Itthon

A sorok között kortyolni – Így fonódott össze a szépirodalom a borkultúrával

A 95. Ünnepi Könyvhét helyi programkavalkádjának csendes lezárása volt a Könyvheti Borudvar, amely a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy-udvarában kapott helyet. A szombat esti szimpóziumon a borkultúra és az irodalom kellemesen savas elegyét fogyaszthatták a megjelentek a – Vozár M. Krisztián zongoraművész révén – kis szekundokkal, tercekkel kibélelt térben.
20:56
FEL