A labdajáték, ami gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó

2017. május 24. 16:30 | Zsíros András

Minden kezdet nehéz. Volt, aki most vette kezébe először a tollasütőt. Ám a tapasztaltabbak szerint gyorsan lehet előre haladni a sportágban. A bemutatón játszó, budapesti amatőr versenyzők közül többen csupán egy-két éve kezdtek versenyszerűen foglalkozni a tollaslabdával.

Békéscsabán már több mint tíz éve működik tollaslabda klub. Az evangélikus iskola új tornacsarnoka további lehetőségeket nyithat meg a sportág előtt. Viczián János, a József Attila Lakótelepi TE tollaslabda edzője elmondta, a teremben akár hat tollaslabda-pálya is elfér, így akár huszonnégy diák is tud egyszerre páros meccset játszani. Hozzátette, ez azért is jó, mert a világ leggyorsabb ütős labdajátékaként ez minden porcikát megmozgat.

A gyorsaságról érdekességeket is hallhattak a diákok. Megtudhatták például, hogy a tollaslabda akár több mint 400 kilométer per órával is képes repülni, ami még a Forma 1-es autóknál is gyorsabb. De hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is megismerhessék a gyerekek a játékot, a mozgásforma népszerűsítésére a nemzetközi szövetség egy iskolai programot indított. Ütőt, labdát, hálót adnak, a pedagógusok számára pedig az oktatáshoz szükséges ismeretanyagot biztosítják – tudtuk meg Szűcs Zoltántól, a budapesti Hodos Tamás Tollaslabda Csarnok edzőjétől.

A szakemberek azt látják, a sportág ismertsége – köszönhetően a hasonló programoknak is – folyamatosan növekszik hazánkban. Így akár az is elképzelhető, hogy néhány év múlva Békéscsaba is komoly sikereket érhet el a szakágban.

 

 

További programok »

Itthon

Több mint 4,6 millió forint értékű fejlesztés a békési tűzoltóknál

Békésen a szoros együttműködésben szolgáló Békési Önkormányzati Tűzoltóság, valamint a Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület tevékeny és igencsak eredményes évet tudhat maga mögött. A békési tűzoltóknál több mint 4,6 millió forintos fejlesztés történt, az eszközök megérkeztek a rendeltetési helyükre.
13:20
FEL