A következő évadra készül a Jókai színház

2024. július 7. 10:46 | behir.hu

Pénteken lezárult a Városházi Esték programsorozata, amely – akárcsak a korábbi esztendőkben – mos is sikeres volt, több mint négyezer néző látogatott el ezekre az előadásokra. A július és az augusztus sem telik eseménytelenül a Békéscsabai Jókai Színház társulata számára, és persze készülnek a következő évadra is.

A Déryné program hitvallása, hogy a színházzal nem rendelkező településekre juttasson el előadásokat. A Jókai színház színészei a Két összeillő ember című előadással az ország számos települését keresik fel a nyáron, hogy bemutassák Domján Edit és Szécsi Pál tragikus szerelmét. Főszereplők: Komáromi Anett és Nagy Róbert.

Szeptemberben indul a Békéscsabai Jókai Színház új évada, amelyben az előző évhez hasonlóan főként a magyar darabokra helyezték a hangsúlyt. Felnőtt bérlettel a nagyszínpadon Pekár Gyula Kastély kölcsönbe című vígjátékát, a Shakespeare nyomán írt Hamletrock című rockoperát, A Noszty fiú esete Tóth Marival című színművet, valamint A szegény gazdagok című regényéből írt Fatia Negra című musicalt tekinthetik meg a nézők.

A Sík Ferenc Kamaraszínházban a korábbi szokásoknak megfelelően egy komoly és egy vidám darab kerül színpadra: Szabó Magda Kígyómarás című színművét Tersánszky Józsi Jenő: A kegyelmes asszony portréja című vígjátéka követi.

A legkisebb nézőinknek a Vukot, A Szent Anna-tó legendáját és a Péter és Pál Lustaországban című mesemusicalt ajánlják, míg a Stúdiószínházban az Idegenek és ismerősök, a Marie Antoinette – avagy a királyságok vége és a Legjobb barátnők című darabokat láthatják majd a nézők.

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Kultúra

Bolygósztori és az Ásványok világa

A „Bolygósztori – a Naprendszer keletkezése meteorit mintákba rejtve” című kiállítás feltárja a naprendszerünk titkait. Ugyanakkor nem csak a világűrbe, hanem a Föld mélyébe is betekintünk az „Ásványok világa” című kiállítás kereteiben.
2024. július 14. 00:00
FEL