A Kossuth Rádiónak kolbászoltak

2016. február 4. 07:31 | Varga Diána

A Kolbászházban rendeztek disznótort a Kolbászklub segítségével. Az eseményről egész délelőttös műsorfolyammal jelentkezett Békéscsabáról a Kossuth rádió, ahol a hagyományok ápolása is szóba került.

A disznótorral nem titkolt szándék volt az, hogy ilyen módon is népszerűsítsék Kolbászfesztivált, tudtuk meg Hégely Sándor fesztiváligazgatótól, aki hírportálunknak elmondta: minden ilyen alkalom jó lehetőség arra, hogy az országos média is beszámoljon a rendezvényről, illetve a békéscsabai hagyományápolásról. A műsorfolyam egyébként ezen a linken érhető el. 

A számtalan megszólaló mellett a kolbász, a töltött káposzta és a többi disznótoros étel készítésébe is betekintést nyerhettek a rádió munkatársai és a hallgatók. A hús feldolgozásában a Csabai Kolbászklub Egyesület működött közre, amely év közben számos alkalommal viszi hírét a csabai kolbásznak, a kolbászfesztiválnak, illetve a városnak határon innen és túl.

Dr. Ambrus Zoltán, a Csabai Kolbászklub Egyesület elnöke kérdésünkre úgy fogalmazott: évente 10-15 alkalommal vágnak malacot hasonló céllal, és több nagy rendezvényen is részt vesznek kolbászkészítő bemutatóval kóstolóval. A nagy munka közben félretették a sonkát is, így lesz arra apropó, hogy a Kossuth Rádió húsvétkor is visszatérjen városunkba. A kolbászfesztivált egyébként idén 20.-ik alkalommal szervezik meg, amelyre számos meglepetéssel várják majd az érdeklődőket.

FEL